ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πάμε να τα δώσουμε όλα»

Το σύνθημα για νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος

Με την ψυχολογία στα ύψη από τις τελευταίες επιτυχίες, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με προορισμό το Μιλάνο, ώστε να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Αρμάνι Μιλάνο για την ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε το έναυσμα για μία ακόμη νίκη, με την οποία ο Ολυμπιακός θα παραμείνει ακλόνητος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, επισημαίνοντας ωστόσο, τις δυσκολίες της αναμέτρησης:

«Είναι καινούργια ομάδα με νέο προπονητή. Θέλει χρόνο μονταριστεί. Όμως, έχει πολύ καλές μονάδες, που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να σε «σκοτώσουν». Είναι ομάδα φύση επιθετική. Ειδικά στην έδρα της τρέχει, προσπαθεί να βάλει το εύκολο καλάθι. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, με πολλά γκαρντ που μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι ομάδα ρυθμού… Σε 2-3 λεπτά μπορεί να βρει ρυθμό και ακόμα κι αν βρίσκεται για παράδειγμα στο -15 να γυρίσει το παιχνίδι και να βγει μπροστά, όπως έκανε με την Μπάμπεργκ. Είναι πολύ επικίνδυνη και θέλει πολύ προσοχή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το δύσκολο πνευματικά αγώνα. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και να βγάλουμε την αντίπαλό μας εκτός ρυθμού. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε διάρκεια, γιατί όπως είπα μπορούν να αλλάξουν εύκολα το μομέντουμ», ανέφερε σχετικά με τον αγώνα ο κόουτς, που συνέχισε για την απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη.

«Είναι εκτός. Έμεινε πίσω για θεραπεία και ενδυνάμωση. Υπόλοιποι που είμαστε εδώ και έτοιμοι. Θέλουμε να παλέψουμε. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Να μπουν συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτά που έχουμε δουλέψει».

 

Όταν ρτωτήθηκε για τον ξεκάθαρο στόχο του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεσήμανε:

 «Η νίκη αύριο είναι πολύ μακρινή. Εμείς δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα, κοιτάμε να παίξουμε σωστό και καλό μπάσκετ. Όταν είσαι σωστός και εστιάζεις στο πλάνο σε άμυνα και επίθεση, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα έρχεται. Ποτέ δεν είναι στόχος το αποτέλεσμα… Βάζουμε στόχο να κάνουμε καλό παιχνίδι και ασφαλώς πάμε για να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε. Αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να κάνουμε αυτά που ξέρουμε να κάνουμε καλά στο γήπεδο, ο κάθε ένας στον ρόλο του, στην δουλειά του, να δώσει αυτό που πρέπει να δώσει και ως σύνολο σε άμυνα και επίθεση να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αν τα κάνουμε αυτά, σχεδόν πάντα παίρνεις το αποτέλεσμα. Εκτός κι αν ο αντίπαλός σου είναι πιο καλός από σένα».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button