ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Πάει Βρυξέλλες ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός, πρωτοπόρος, ακολουθεί τις εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο και αντιπροσωπία του, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα του συλλόγου Χριστίνα Τσιλιγκίρη, θα δώσει το παρών την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο ετήσιο συνέδριο της ένωσης των Ευρωπαϊκών πολύαθλητικών συλλόγων (EMCA).
Εκεί θα συζητηθεί η πορεία των προγραμμάτων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί σε 2 από αυτά, όπως το “Sports My Way” και το πρόγραμμα το οποίο είναι επικεφαλής και ξεκινάει επίσημα τις επόμενες ημέρες “You ‘re Hope”.
Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι τα κλαμπ που συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν τα μελλοντικά προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι το 2020, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να έχουν στις βαλίτσες τους, τουλάχιστον 4 προτάσεις οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί με θέρμη σε πρώτο στάδιο από τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελική παρουσίαση από τον Ολυμπιακό!

Έναρξη του Ευρωπαϊκου προγράμματος ‘’You’re Hope’’

Για 3η διαδοχική χρονιά, ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘’Erasmus+ Sport’’ στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 17 Ευρωπαϊκοί πολυαθλητικοί σύλλογοι.
Φέτος ο σύλλογος μας είναι επικεφαλής του project ‘’You’re Hope’’. Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων μέσω του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια του 2018 με την συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων Levski Sofia και AaB Af 1885 και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM). Μεταξύ των σημαντικότερων δράσεων είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις αθλητικές προτιμήσεις των προσφύγων καθώς και η διοργάνωση πολυποίκιλων αθλητικών δραστηριοτήτων για τους πρόσφυγες με την συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών, προπονητών και φιλάθλων. Η πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5-6 Φέβρουαρίου στον Πειραιά όπου θα συζητηθούν οι τελικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το περιεχόμενο και τις δραστηρίοτητες του προγράμματος μέσω της ιστοσελίδας www.yourehope.eu και μέσω Facebook στην σελίδα You’re Hope (@YourehopeEU).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button