ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο “Kill Bill” στο Euroleague TV (video)

spanoylis_2

O μεγάλος αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος μίλησε στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκα και “άνοιξε” την καρδιά του όχι μόνο στους φιλάθλους των ερυθρολεύκων αλλά και όλης της μπασκετικής Ευρώπης. Ο “Kill Bill”

«Θυσιάζω πάρα πολλά και έχω αφοσίωση στον τρόπο που ζω τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. 24 ώρες τη μέρα σκέφτομαι το μπάσκετ και πως μπορώ να γίνομαι καλύτερος για την ομάδα μου. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου μετά την οικογένειά μου. Είναι κάτι σαν “αρρώστεια” για μένα και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Εγώ και το μπάσκετ πηγαίνουμε μαζί!»

Τα ρεκόρ και οι διακρίσεις δεν σταματούν για τον Βασίλη Σπανούλη, όμως ο ίδιος είναι ξεκάθαρος πως πάνω από αυτά βάζει την ομάδα:

«Δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ. Aυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθώ τον Ολυμπιακό να κερδίζει, δίχως να σκέφτομαι πόσους πόντους θα βάλω σε ένα παιχνίδι. Θέλω να διαβάζω τις άμυνες και να είμαι σημαντικός, ένας καλός συμπαίκτης για τοην ομάδα μου που ανταποκρίνεται στον ρόλο που του δίνει ο προπονητής του. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας για εμένα, είναι πως έχουμε κάνει τον Ολυμπιακό μια ομάδα με νοοτροπία νικητή. Είναι δύσκολο να φτάσεις σε προσωπικά ρεκόρ, αλλά δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το ότι η ομάδα μου είναι πετυχημένη στην Ευρωλίγκα τα τελευταία 5-6 χρόνια. Παίζουμε καλό μπάσκετ και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Σχετικά με το πως βλέπει το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα

«Έχω πάντοτε στο μυαλό μου τις στιγμές που κατακτήσαμε τα τρόπαια, αλλά κι εκείνες που αποτύχαμε, γιατί με έκαναν πιο δυνατό και μου έδωσαν μεγάλο κίνητρο. Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και γίνεται πιο γρήγορο. Η Ευρωλίγκα με το νέο σύστημα που απέκτησε, έχει ως στόχο να διασκεδάζει περισσότερο ο κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ, παρακολουθώντας πιο πολλούς αγώνες. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι. Είναι σπουδαίο το σύστημα και για μας τους αθλητές που παίζουμε μεγάλα ματς σε γεμάτα γήπεδα. Πιο πολλά παιχνίδια, λιγότερη προπόνηση! Όλοι το αγαπήσαμε το νέο σύστημα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button