ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Στρέλνιεκς δίδαξε την τέχνη του σουτ

Τα μυστικά του σουτ στα παιδιά των Ακαδημιών έδειξε στους λιλιπούτειους καλαθοσφαιριστές του Θρύλου,  ο Γιάνις Στρέλνιεκς .

 

 

Ο διεθνής πόιντ γκαρντ του Θρύλου δίδαξε στους επίδοξους αθλητές της ακαδημίας του Ολυμπιακού τα μυστικά του σουτ. Ο Λετονός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (27/12) το χριστουγεννιάτικο καμπ των ακαδημιών της πειραϊκής ΚΑΕ και δίδαξε τα παιδιά την τέχνη του σουτ. Ποιος άλλος θα μπορούσε να το πράξει καλύτερα;

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς απάντησε φυσικά σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και στη συνέχεια τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εκείνος «διδάχτηκε,- όταν ήταν στην ηλικία τους- την τέχνη του σουτ.

«Στη Λετονία, πρώτα σε μαθαίνουν να σουτάρεις και μετά όλα τα υπόλοιπα», είπε χαμογελώντας ο γκαρντ των Πειραιωτών για να συνεχίσει λέγοντας πως «το πιο σημαντικό είναι να ακούτε τους προπονητές σας. Και εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σας, θεωρούσα πως πολλά από όσα μου έλεγαν δεν θα μου χρειάζονταν, αλλά έκανα τεράστιο λάθος. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως το να γνωρίζεις τα βασικά του αθλήματος, είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Στο τέλος, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έδωσε και μια συμβουλή στα παιδιά… «Να ακούτε τους προπονητές σας στην προπόνηση και τους δασκάλους σας στο σχολείο. Αυτοί ξέρουν καλύτερα πώς να σας καθοδηγήσουν και να σας κάνουν καλύτερους. Εμπιστευτείτε τους».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button