ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο Μαρινάκης έχει βοηθήσει τα μέγιστα για τις επιτυχίες»

Στις επιτυχίες του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, αλλά και στη συμβολή του Διοικητικού Ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρθηκε ο Χρήστος Κόντης.

 

Για όλα τα θέματα που απασχολούν στο σύνολό της την οικογένεια του Ολυμπιακού, αλλά και για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, αναφέρθηκε ο Χρήστος Κόντης.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις επιτυχίες των τμημάτων βόλεϊ, που διεκδίκησαν δύο ευρωπαϊκά τρόπαια την ίδια ημέρα, τονίζοντας τη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη

Επίσης, επισήμανε ότι στόχος των Πειραιωτών είναι να κάνουν το 4 στα 4 μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με τους παίκτες να καλούνται να αποδείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις επιτυχίες των τμημάτων του βόλεϊ του Ολυμπιακού:

«Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Συγχαρητήρια και στις γυναίκες για το τρόπαιο και στους άνδρες που πάλεψαν μέχρι το τέλος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γεμίζει η τροπαιοθήκη. Ο κόσμος θέλει να βλέπει επιτυχίες».

Για την παρουσία ανθρώπων από πολλά τμήματα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ:

«Πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο κ. Μαρινάκης παρακολουθεί όλα τα τμήματα, έχει βοηθήσει τα μέγιστα για να είναι ο Ολυμπιακός πάρα πολύ μεγάλος σε όλα τα τμήματα και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το ματς με την Κέρκυρα:

«Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και από την Δευτέρα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος να δούμε αν αυτά τα τέσσερα ματς θα μπορέσουν να μας δώσουν κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση».

Για το αν οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν:

«Σε όλες τις ομάδες οι παίκτες δεν είναι ποτέ σίγουροι και πρέπει κάθε εβδομάδα να αποδεικνύουν ότι αξίζουν την φανέλα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο κλαμπ, όλοι είναι πολύ τυχεροί που είναι εδώ αλλά πρέπει κάθε εβδομάδα να προσπαθούν στις προπονήσεις και τα παιχνίδια για να αποδεικνύουν ότι αξίζουν να είναι εδώ».

Για το δικό του έργο:

«Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να βρούμε το κίνητρο και το κίνητρο είναι να αλλάξουμε την εικόνα μας, να παίξουμε για το γόητρο μας, να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Πολύ σημαντικό να προπονούμαστε καλά γιατί όπως προπονείσαι παίζεις. Προσωπικά σαν προπονητής έχω δει πολύ μεγάλη διάθεση και νομίζω ότι θα βγει και στο ματς της Δευτέρας».

Για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού:

«Έχω κάνει μία καριέρα όπου έχω δει πολλά γήπεδα και προπονητικά κέντρα. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι μεγαλύτερο από μία ομάδα. Οι εγκαταστάσεις είναι ότι πιο άρτιο υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συγκρίνονται με πολλά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, δεν τις βρίσκεις εύκολα εκτός από τις μεγάλες ομάδες. Έχει τα πάντα ο παίκτης για να δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο και να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί».

Για την ψυχολογία των παικτών:

«Σίγουρα μέχρι τώρα λόγω και των αποτελεσμάτων, η ψυχολογία δεν ήταν στο πιο υψηλό επίπεδο. Είναι λογικό αν δεν είσαι στην πρώτη θέση να υπάρχει κατήφεια και αρνητική ενέργεια. Δεν μπορώ να πω ότι φέτος αξίζαμε δικαιωματικά την πρώτη θέση γιατί δεν κάναμε κάποια καλά παιχνίδια. Δεν ξέρω αυτή την εβδομάδα αν άλλαξε κάτι, σίγουρα και τα λόγια του προέδρου πέρασαν στους ποδοσφαιριστές, αντιλήφθηκαν την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να συσπειρώσουμε την ομάδα, γιατί είμαστε σε οριακό σημείο και στα τέσσερα ματς πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Αυτό που έχουμε δείξει δεν μας αντιπροσωπεύει σαν ομάδα. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι χαρά και πρώτα απ’ όλα πρέπει να χαίρονται που παίζουν και να προσφέρουν χαρά στον κόσμο. Στον Ολυμπιακό στόχος είναι πάντα η νίκη, το κίνητρο είναι ότι πρέπει να βγάλουν κάτι καλύτερο».

Για την νέα σεζόν:

«Γίνεται από νωρίς ο προγραμματισμός. Σε μία χρονιά που δεν είναι καλή θεωρητικά, η διοίκηση προσπαθεί να τρέξει υποθέσεις και καταστάσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα για του χρόνου και γίνεται ό, τι καλύτερο μπορεί να γίνει για να επανέλθει στα επίπεδα των προηγούμενων ετών».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Φέτος που ήρθα ξανά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό είναι πολύ λυπηρό να μην έχεις τους φιλάθλους. Δεν νοείται να μην έχεις δύο αντιπάλους και στο γήπεδο αλλά και τις κερκίδες. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, να γίνει πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Να βρεθεί ο τρόπος, να συνεργαστούν οι ομάδες για να γίνουν κάποιες τομές. Ο ολυμπιακός χρειάζεται πάρα πολύ τον κόσμο του και στα εντός και στα εκτός έδρας, είναι πάντα εκεί και πρέπει να βρεθεί μία λύση για όλες τις ομάδες. Πρέπει να τα βρουν οι ομάδες, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρούν ένα πλαίσιο όπως σε όλο τον κόσμο. Η τιμωρία των φιλάθλων είναι μία λύση, όποιος κάνει κάτι να τιμωρείται. Στην Αγγλία και σε άλλες χώρες γίνονταν επεισόδια, μπήκαν σοβαρές τιμωρίες και πλέον ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα. Μπορείς να βγάλεις τον θυμό σου αλλά όχι να κάνεις επεισόδια. Η απαγόρευση στον φίλαθλο θα ήταν μία λύση, πρέπει να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο και να το ακολουθούν όλοι».

Για την Κέρκυρα:

«Οι ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία δίνουν το 110% για την και Θα είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα, παίζουμε στο γήπεδό μας και πρέπει να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο, αλλά αν δεν έχεις πάθος για νίκη οι ισορροπίες έρχονται στα ίδια. Τα παιδιά έχουν δείξει καλή διάθεση και πιστεύω ότι θα έχουμε καλό παιχνίδι».

Για το αν θα κλειστεί η Κέρκυρα:

«Στο Καραϊσκάκη είναι δύσκολο να κλειστείς, είναι πλατύ και μεγάλο. Αν μείνει πίσω θα μείνει πίσω και πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το τι μάθαμε τις τελευταίες μέρες από το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Είδαμε μία δυναμική παρουσία του κόσμου που γίνεται ο 12ος παίκτης και στο βόλεϊ ο 7ος. Ο κόσμος πρέπει να είναι πάντα εκεί στις νίκες και τις ήττες. Πρέπει εμείς να παίξουμε καλά και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο για να έρθει ξανά στο γήπεδο».

Για το αν θα έδινε το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ:

«Αν υπάρχει παράβαση είναι παράβαση. Υπάρχει σπρώξιμο από πίσω και για μένα υπάρχει παράβαση και πρέπει να την σφυρίξεις. Νομίζω ότι είχε δίκιο ο διαιτητής. Είδαμε επίσης την φάση του Φαν Ντάικ και ότι ακυρώθηκε καθαρό γκολ της Μάντσεστερ Σίτι. Οι διαιτητές κάνουν λάθη παντού όπως και οι προπονητές και οι παίκτες. Αλλά γι’ αυτό είναι και τόσο ωραίο το ποδόσφαιρο».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button