ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Καμπιάσο πρέπει να παίζει… Ο ΚΑΜΠΙΑΣΟ!

Cambiasso-2

Ο Πρόεδρος του Θρύλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον πιστεύει και τελικά τον κράτησε. Είναι ώρα να τον πιστέψουν και να τον πιστέψουμε και όλοι οι υπόλοιποι! Στις 18 Αυγούστου κλείνει τα 36 όμως μέσα στο χορτάρι ο “Κούτσου” είναι 26!

Του Στέφανου Κορακιανίτη

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας συμφωνήσουμε όλοι πως ήταν μια κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι σε μια κάκιστη ομάδα τοπικού επιπέδου. Στο γήπεδο βέβαια όλα κρίνονται μέσα στην πρασινάδα και στο Ισραήλ όλα θα είναι διαφορετικά. Και αυτό το απέτησε και ο πλέον φανατικός οπαδός το Ολυμπιακού, ο Μαρινάκης. Αυτός που θα κάνει πράξη αυτά που είπε αν γίνει κάποιο λάθος στο Ισραήλ. Ας αφήσουμε λοιπόν το ματς της 3ης Αυγούστου(θα το δείξει ο ΑΝΤ1 παρεμπιπτόντως) και θέλω να ασχοληθώ με την χρησιμοποίηση ΚΑΙ ΠΑΛΙ του Εστέμπαν Καμπιάσο.

Ναι λοιπόν, είναι 36 ετών, συμφωνώ. Δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο; Συμφωνώ εν μέρει. Όχι όμως ότι είναι και ποδοσφαιριστής του 75′ – 90′! Μην ρελαθούμε ρε παιδιά και αντικειμενικά ο άνθρωπος το έχει αποδείξει ότι θέλει να παίζει(το δήλωσε πέρυσι) και ότι μπορεί.

Για να θυμηθούμε λοιπόν…

Sunderland-v-Leicester-City-Premier-League

Αφότου έφυγε από την Ίντερ, πήρε μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Λέστερ. Αν δεν ήταν αυτός όμως, η Λέστερ θα αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ και δεν θα είχε συμβεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στα 34 του λοιπόν αγωνίστηκε στο τοπ επίπεδο με τις “Αλεπούδες”, έγραψε 33 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές. Κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε Γουέστ Χαμ(στη νίκη αντεπίθεσης για την παραμονή) και δύο φορές απέναντι στην QPR, ο Αργεντίνος χαφ ήταν το Α και το Ω της Λέστερ η οποία του πρόσφερε νέο συμβόλαιο, το οποίο και δεν αποδέχτηκε. ΝΑΙ για να μην ξεχνάμε, εκείνος άφησε την Λέστερ και όχι η Λέστερ εκείνον. Γιατί; Πρώτον δεν πίστευε όπως κανένας μας ότι μπορεί να γινόταν το θαύμα και δεύτερον γιατί και πάλι γούσταρε να παίξει στο τσου-λου!

Ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία και ο Καμπιάσο αμέσως ήρθε στους πρωταθλητές γιατί ήξερε πως μπορεί να προσφέρει. Το αποτέλεσμα; Η πάσα λόμπα από την οποία προήλθε το 3ο γκολ του Θρύλου στο Εμιρέιτς  και την επική νίκη κόντρα στην Άρσενα στο Λονδίνο με σκορ 2-3. Αρχήγος στο κέντρο και αλάνθαστος, έκοβε, έραβε και καθοδηγούσε με την εμπειρία του τους υπόλοιπους. Συν την τρέλα του και το πάθος όντας Αργεντίνος, με την οποία ντόπαρε ακόμα και τους τηλεθεατές.

Arsenal FC v Olympiacos FC - UEFA Champions League
LONDON, ENGLAND – SEPTEMBER 29: Theo Walcott of Arsenal is challenged by Esteban Cambiasso of Olympiacos during the UEFA Champions League Group F match between Arsenal FC and Olympiacos FC at the Emirates Stadium on September 29, 2015 in London, United Kingdom. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Όλα αυτά βέβαια δεν έπεισαν τον κ. Σίλβα, τον εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου προπονητή, ο οποίος όμως είχε και κάποια κολλήματα(βλέπε Καμπιάσο και Κασάμι). Έτσι τη σεζόν 15/16 ο “κούτσου” είχε τις λιγότερες συμμετοχές σε ομάδα στην καριέρα του. Μόλις 22 σε πρωτάθλημα κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ και τις περισσότερες ως αλλαγή. Γιατί; Από την Πρέμιερ Λιγκ και με γεμάτη σεζόν ερχόταν. Αυτό το ξέρει μόνο ο “φυγάς” Σίλβα και τώρα ήρθε η σειρά του Βίκτορ. Ο Ισπανός πρέπει να τον πιστέψει. Ο Καμπιάσο πρέπει να παίζει… Ο ΚΑΜΠΙΑΣΟ! Ας πάρει παιχνίδια και θα βρει και ρυθμό. Είναι ποδοσφαιριστής σαν τον Χαβιέρ Ζανέτι που έπαιξε μέχρι τα 40. Αφού μπορεί γιατί να τον βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τον Εσιέν; Πολλές φορές βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα γίνει το ίδιο λάθος και ξέρω ότι ο Καμπιάσο θα με δικαιώσει. Γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στο κέντρο του Θρύλου και διψάει για μπάλα και επιτυχίες, έχοντας κατακτήσει τα πάντα, γεγονός που μπορούσε να τον οδηγήσει στην αδιαφορία. Ίδωμεν λοιπόν και με την πρόκριση στο Ισραήλ!

Υ.Γ Ο Καμπιάσο μπορεί να βοηθήσει στο ματς με την Μπεερ Σεβά και πρέπει να παίξει.

Υ.Γ2 Ο Πρόεδρος ξέρει μπάλα και ότι λέει το πράττει.

Υ.Γ3 Ας μην βιαζόμαστε, γιατί και στην αντίθετη περίπτωση και με 5 γκολ κόντρα στην Χάποελ όλοι θα είχαμε περάσει την ομάδα από τώρα στους ομίλους.

Υ.Γ4 Όπως έγραψε και ο συνάδελφός μου – “ερυθρόλευκη” εγκυκλοπαίδεια – Κώστας Παλαιολόγος, μετά τα γιουχαίσματα μια εποχή, ήρθε η 4άρα στη Λεωφόρο.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button