Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «εξολοθρευτής» Παπανικολάου!


Με την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός σε μέσο όρο βελτίωσε κατά … 18,3 πόντους την ανασταλτική του λειτουργία, συγκριτικά με τα έξι προηγούμενα ευρωπαϊκά του παιχνίδια φτάνοντας στο 1-1 κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας.Ένας εντελώς μεταμορφωμένος Ολυμπιακός συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι της σειράς εμφανίστηκε στον δεύτερο προημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζοντας απίστευτη πυγμή, πάθος και δύναμη ψυχής, λύγισαν το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 79-68, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 και πλέον θα πάνε στο Κάουνας με ανεβασμένη ψυχολογία, ώστε να παλέψουν στα ίσια για την πολυπόθητη πρόκριση στο Final-4 του Βελιγραδίου

Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την αγωνιστική ανάταση, διαδραμάτισε η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου.

Ο διεθνής φόργουορντ του Θρύλου έβγαλε τεράστια ενέργεια και πάθος στο παρκέ του ΣΕΦ αν και ανέτοιμος λόγω του προβλήματος τραυματισμού του, κάνοντας φανερό το πόσο πολύ έλλειψε από την ομάδα στο πρώτο αγώνα με τους Λιθουανούς.

Ο «Air Pap» μετέδωσε στον Ολυμπιακό το πάθος, που έλειψε από προηγούμενα ματς, την λέντονη διάθεση για άμυνα, αυταπάρνηση. Μα πάνω απ’ όλα πίστη, «βάζοντας» στην εξίσωση ακι τον κόσμτης ομάδας, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός!

Ο Παπανικολάου είναι «ψυχάρα» και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Ξέχωρα αό τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία δεν αποδίδοντας στην … ψυχρή έννοια των αριθμών της στατιστικής, υπάρχει κι ένα ακόμη σημαντικό «κομμάτι». Στοιχείο, που αναδεικνύει την ποιότητά του. Ποιό είναι αυτό; Η θεαματική βελτίωση που παρουσίασαν οι Πειραιώτες στην ανασταλτική τους λειτουργία. Συνθήκη, η οποία ήταν ικανή κι αναγκαία για το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση της σειράς.

Με τα δεδομένα προβλήματα

Το Redaroume.gr έψαξε όλα τα έξι προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς από τα οποία απουσίαζε ο Κώστας Παπανικολάου λόγω της τενοντίτιδας, που τον ταλαιπωρούσε και σας σκιαγραφεί τις … διαφορές.

Χωρίς τον 28χρονο διεθνή φόργουορντ, ο Ολυμπιακός κατέγραψε ρεκόρ 1-5.

Συνολικά σε αυτά τα έξι ματς, εκ των οποίων τα τρία κρίθηκαν σε παρατάσεις στις οποίες οι Πειραιώτες ηττήθηκαν σε όλες, οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν παθητικό 521 πόντων. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η … άμυνα είχε πάει περίπατο, καθώς ο μέσος όρος ήθελε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να δέχεται κατά μέσο όρο 86,83 πόντους ανά παιχνίδι!

Με την επιστροφή του «Air Pap». Ο Θρύλος δέχθηκε μόλις 68 πόντους από μία ομάδα, η οποία σκοράρει κατά βάση πάνω από 80 πόντους ανά παιχνίδι!

Χωρίς τον Παπανικολάου (Ρεκόρ 1-5)

26η : Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 63-90
27η: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 89-81
28η: Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές 89-82
29η: Ουνικάχα Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85 (παρ.)
30ή: Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 85-86 (παρ.)

Πλέι – οφ

Game1
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 78-87 (παρ.)

 

Με τον Παπανικολάου: (Ρεκόρ 1-0)

Πλέι – Οφ
Game 2

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 79-68

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button