ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο απολαυστικός..Στρέλνιεκς

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αποτελεί μία τεράστια μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, και με την παρουσία του και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, όπου και αν βρεθεί και σταθεί, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους Πειραιώτες. Ο Λετονός μίλησε  σε εφημερίδα της πατρίδας του κάνοντας λόγο και για τον Σπανούλη και την ομάδα, αλλά και την επιλογή του  να έρθει στην ομάδα.

Για τον Σπανούλη: “Υπάρχουν πολλά να μάθω από τον Σπανούλη. Έχει νοοτροπία νικητή και ένα δυνατό χαρακτήρα. Ειλικρινά, είναι εντυπωσιακός όταν μιλάει για το μπάσκετ. Είναι φανατικός! Όταν παίζουμε μαζί, σίγουρα η μπάλα θα είναι λιγότερο στα δικά μου χέρια. Ωστόσο, οποιοσδήποτε αντίπαλος αντιμετωπίζει τον Σπανούλη, δημιουργεί ευκαιρίες για εμένα, δεν είναι εγωιστής. Απλώς χρειάζεται να παίζω περισσότερο χωρίς την μπάλα, να κοιτάζω για ελεύθερο χώρο και να περιμένω την πάσα.

Κάλεσε εμένα και την οικογένειά μου για γεύμα. Στο σύλλογο είναι σαν… Θεός. Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του που κανείς δεν… μπορεί να του πει κάτι. Η μπάλα πηγαίνει στον Σπανούλη και τελειώνει κάθε φάση. Σαν άνθρωπος είναι πολύ εντάξει τύπος, απολύτως ήρεμος και οικογενειάρχης”

 

Για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό: “Ήταν ένα κλαμπ που με ενδιέφερε μετά το τέλος της περσινής σεζόν. Πριν μιλήσω μαζί του, μίλησα με τον συμπαίκτη μου στην Μπάμπεργκ, τον Νίκο Ζήση, ο οποίος μου είπε ότι ο Ολυμπιακός εξέταζε την περίπτωσή μου. Συζήτησα μαζί του και κατέληξα πως είναι μία ομάδα που ταιριάζω, μιας και ο Ολυμπιακός παίζει ένα παιχνίδι ταιριαστό σε μένα, όπου οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται από τους “κοντούς” παίκτες.

Υπήρχαν και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία να “νικήσει” εκείνη του Ολυμπιακού. Επίσης, μίλησα στον εκπρόσωπό μου και μου είπε πως πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν μπορείς να… αρνηθείς. Αν, παρ’ όλα αυτά, είχα πάει σε άλλο σύλλογο, θα έπρεπε να… πυροβολήσω τον εαυτό μου! Είναι σημαντικό να καταλάβεις αν μπορείς να παίξεις κάτω από τέτοια πίεση. Αν δεν πετύχω, τουλάχιστον θα έχω δοκιμάσει, αλλά για όσο είμαι εδώ θα παλεύω μέσα στο παρκέ. Η επιλογή μου να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν σωστή”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button