Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «άχαστος» Παπανικολάου στην … απόλυτη Πόλη του! (Videos)

Το απόλυτο των νικών σε τελική φάση Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό έχει να επιδείξει ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος δεν είχε αστοχήσει σε σουτ εντός παιδιάς στο προ πενταετίας Final-4 της Πόλης.

 

Με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά και «σημάδια» ρίχνεται ο Ολυμπιακός στην μάχη του Final-4 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στον τόπο του …εγκλήματος και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο όπου πριν από πέντε ακριβώς χρόνια πέτυχαν την μεγαλύτερη και πιο επική ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ κόντρα στην ομάδα με την οποία καλούνται να παλέψουν για μία θέση στον τελικό της 21ης Μαϊου!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας , οι οποίοι έχουν πάρει το …σκαλπ της «ρώσικης» αρκούδας στα τρία παιχνίδια που έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε τελική φάση Ευρωλίγκας, όπου μετρούν ισάριθμες νίκες, έχουν έναν πολύ σημαντικό λόγο να αισιοδοξούν για την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης.

Ποιός είναι αυτός; Μα φυσικά η παρουσία του Κώστα Παπανικολάου! Πέρα από το γεγονός να  διευρύνει ένα εκπληκτικό νικηφόρο σερί, που μετράει σε αγώνες της τελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, ο «Air –Pap» σε τέσσερις αναμετρήσεις Final-4 που έχει δώσει το παρών με τα «ερυθρόλευκα» μετράει ισάριθμες νίκες  (σ.σ. με ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62-61 και 69-52, Μπαρτσελόνα 68-64 και Ρεάλ Μαδρίτης 100-88) και παράλληλα δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκας σε Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013) αντίστοιχα.

Επίδοση, την οποία θα επιδιώξει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το βράδυ της Παρασκευής και να πανηγυρίσει μία ακόμη επική πρόκριση σε τελικό Ευρωλίγκας.

Επίσης, ο 27χρονος φόργουορντ έρχεται στην αγαπημένη του Πόλη έχοντας παρακαταθήκη τις απόλυτα εύστοχες προσπάθειές του σε δίποντα και τρίποντα στο αξέχαστο Final-4  του 2012!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον νικηφόρο ημιτελικό της 11ης Μαϊου απέναντι στην Μπαρτσελόνα με 68-64 ο Κώστας Παπανικολάου πέτυχε 9 πόντους, έχοντας να επιδείξει 1/1 δίποντο και  2/2 τρίποντα, ενώ στον αξέχαστο τελικό της 13ης Μαϊου κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε σημειώσει 18 πόντους με 3/3 τρίποντα και 3/3 δίποντα!

Ας θυμηθούμε και τις τέσσερις νίκες που έχει να επιδείξει ο Κώστας Παπανικολάου σε Final-4 με τα «ερυθρόλευκα» και φυσικα τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκα από τον Αυτοκράτορα της Ευρώπης Θρύλο

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button