ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

«Ομάδα υψηλού επιπέδου η Τζιρόνα»

Στον βαθμό δυσκολίας που συγκεντρώνει για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού η αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα αναφέρθηκε ο Κώστας Μίσσας.

Η απαιτούμενη συγκέντρωση και υπομονή που οφείλουν να δείξουν οι παίκτριες του απέναντι στην Τζιρόνα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση απέναντι στην ισπανική ομάδα σύμφωνα με τον Κώστα Μίσσα.

Ο τενχικός του Ολυμπιακού στις δηλώσεις που παραχώρησε, κατέστησε σαφές ότι οι παίκτριές του θα πρέπει να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένες απέναντι σε ένα σύνολο υψηλού επιπέδου:

«Μιλάμε για μία ομάδα υψηλού επιπέδου με πολύ καλές παίκτριες. Γενικότερα οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στην περίπτωσή μας όμως, από την μεριά μας εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ο έλεγχος του παιχνιδιού, γιατί είναι ως ισπανική ομάδα, η Τζιρόνα έχει την τάση να τρέχει και να παίζει γρήγορα, άρα λοιπόν ένα βασικό στοιχείο είναι ότι χρειαζόμαστε πάρα πολύ καλή συγκέντρωση σχετικά με τις επιστροφές μας. Η λογική μας είναι να βάλουμε στο «5 εναντίον 5» τη συγκεκριμένη ομάδα και να μην της δώσουμε τη δυνατότητα να έχει πρώτο ή δεύτερο αιφνιδιασμό», δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Αναφορικά τώρα με την άμυνα, το πρώτο κομμάτι είναι στο «5 εναντίον 5» είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε πολλές από τις αθλήτριές της Τζιρόνα.  Είτε λέγεται λοιπόν Κολχάντο που παίζει στη ρακέτα,  είτε λέγεται Μαρτίνεζ που είναι μία πολύ σημαντική παίκτρια, είτε λέγεται Μέντι που είναι στην περιφέρεια. Είναι αθλήτριες που δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν ελεύθερα σουτ, αλλά μέσα από πίεση να σκεφτούν τις συνθήκες του παιχνιδιού.

Από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες από πλευρά της επίθεσης να δούμε κάποια αδύνατα σημεία της Τζιρόνα και στη συνολική λογική, το παιχνίδι θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση με υπομονή. Αδιαμφισβήτητα τα κορίτσια πρέπει να είναι πιστές στο κομμάτι της τακτικής σχετικά με την άμυνα αλλά και την επίθεση».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button