ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΟΙ θα κριθούν στο γήπεδο

1486134Ακούω και διαβάζω πολλά και διάφορα για τις επιλογές του Ολυμπιακού, στα μέχρι τώρα μεταγραφικά και την τελευταία ώρα για τους “κομμένους” του Βίκτορ. Ας  πω και εγώ την  άποψη μου. 

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Καταρχήν, η ομάδα έκανε  δύο μεταγραφές παικτών -εργαλεία ,όπως οι Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια. Δεν είναι οι σταρ, δεν είναι οι παίκτες που θα πας για πάρτη τους στο αεροδρόμιο , ούτε θα αναγκαστείς να πάρεις διαρκείας. Εχουμε και λέμε. Ενας αριστερός μπακ ,για να “πιέσει” και λίγο τον Μασουάκου έχοντας όμως εμπειρία τεράστια στη Σοσιεδάδ με καλά χαρακτηριστικά  και ένα δεξί μπακ, επίσης εργαλείο, στη θέση του Σαλίνο που έπιανε θέση ξένου και όσο και αν στεναχωρήθηκα που έφυγε από την ομάδα γιατί πιστεύω ότι μπορούσε να προσφέρει  η ομάδα οφείλει να προχωρήσει. Μήπως να θυμίσουμε από που ήρθε ο Μασουάκου και πόσο κόστισε;Ανάλογη περίπτωση και ο Ομάρ. Τέτοιες επιλογές λέγονται “έξυπνες” μεταγραφές.

Ακούω επίσης για τερματοφύλακα. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα πάρει τον Λεάλι,αλλά επειδή στεναχωριόμαστε και κλαίμε που έφυγε ο Ρομπέρτο μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε όταν ήρθε ο εν λόγω κίπερ στον Πειραιά με τι προοπτικές ήρθε; Διωγμένος απο τη Μπενφίκα,προδομένος από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ήρθε στον Ολυμπιακό σαν λαχείο που βγήκε λίρα 100. Και μη μου πει κανένας ότι ήξερε τον Ρομπέρτο πρίν έρθει στην Ελλάδα. Ο Καπίνο  δεν είναι είναι μόνο επένδυση για τον Ολυμπιακό αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή και από την ώρα που τον πήρε ο Θρύλος πρέπει να παίξει..Οσο για τον Λεάλι “ψήθηκε” σε ομάδες της Serie A που ήταν νεοφώτιστες,  πήρε εμπειρίες , αλλά “πλήρωσε” τις τραγικές άμυνες των Τσεζένα και Φροζινόνε. Εκανε όμως πολλά καλά ματς.

Η λογική λέει, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάει στα προκριματικά χωρίς πολλές αλλαγές, πράγμα απόλυτα θεμιτό, γιατί είναι πολύ λογικό ο προπονητής  να θέλει να έχει μία ομάδα που δεν θα “ψάχνεται”  μέσα στο γήπεδο αλλά θα έχει ένα “κορμό” να στηριχτεί με παίκτες που γνωρίζονται και όχι 7-8 παίκτες που θα “ψάχνονται” μεταξύ τους.Σε αυτούς που μιλάνε για ανάγκη αγοράς σέντερ μπακ δεν θα διαφωνήσω ,αλλά ας  σκεφτούμε ότι είναι Ιούλιος ακόμα και οι “ευκαιρίες” έρχονται κάπου τον ..Αύγουστο.

Για τους “κομμένους” την ευθύνη την έχει ο εκάστοτε προπονητής. Ο Γιαννιώτας,που εμένα είναι αδυναμία μου, δεν πείθει δεύτερο προπονητή και αυτό είναι θέμα.Ισως βλέπουν κάτι που δεν το βλέπουμε εμείς. Για τους άλλους τρεις το περίμενα.

Εν κατακλείδι και επειδή ζούμε στην Ελλάδα την χώρα της αυτοκαταστροφής ,του αποτελέσματος και της απόλυτης επευφημίας αν όλα μας πάνε καλά και του εξευτελισμού αν έρθει το αντίθετο αποτέλεσμα,όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Αν ο Ολυμπιακός περάσει στους ομίλους  όλα καλά, αλλιώς θα έχουμε διαμαρτυρίες -κριτικές και φωνές.

ΥΓ1 : Φανταστείτε τι θα γινόταν αν παίκτες του Ολυμπιακού εμπλέκονταν σε υπόθεση ανάλογη με των Κουβανών  βολειμπολιστών.Τι θα γραφόταν και θα ακουγόταν.

ΥΓ2: Μεγάλη δουλειά η κίνηση Μαρινάκη να πάει να αποκτήσει δικό του κανάλι και σαφέστατα τρόμος για όλους τους υπόλοιπους που ονειρεύονταν  τον Πρόεδρο του Ολυμπιακου να πηγαίνει στο Λονδίνο μόνιμα, να αγοράζει τη Νότιγχαμ  και να παρατάει  την ομάδα και άλλα πολλά.

ΥΓ 3: Προς νεο ολυμπιακούς: Εσείς που κράζετε την διοίκηση για τις επιλογές της και λέτε κάποιοι ότι δεν θα πάρετε διαρκείας, μήπως να ρωτήσετε κανα παλιό για τα πέτρινα χρόνια; Που ο Ολυμπιακός είχε μετατραπεί σε καραπαζοεισπράκτορα και αυτός που τον κράταγε ήταν ο κόσμος του; Μην πέφτετε στην παγίδα του οποιουδήποτε…

ΥΓ4: Χρόνια πολλά στον φίλο μου τον Διονύση…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button