ΔΙΑΦΟΡΑΝίκος ΑβραμίδηςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι …τιμωροί του Πειραιά φοράνε “Ερυθρόλευκα”

Ενα είναι δεδομένο με τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Οτι θέλει να μας κάνει…καρδιοπαθείς.  Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο άγχος. Αλλά θα μου πει κάποιος, δεν έχεις μάθει τόσα χρόνια ;Aπό το 2012 και μετά, αυτή η ομάδα  τεστάρει πρωτίστως τα νεύρα των αντιπάλων και μετά των φίλων της δίνοντας- στο τέλος- Happy Ending, “τιμώρωντας” όσους τολμούν να μπούν στο διάβα της

Eίχα γράψει- πριν το παιχνίδι- ότι το 3ο ματς είναι πάντα το πιο σημαντικό  και το …γκολ που έβαλε ο Ολυμπιακός στο εν λόγω ματς είναι τεράστιας σημασίας,τόσο αγωνιστικής όσο και ψυχολογικής.

Και πως να μην αλλάξει η ψυχολογία όταν ο Ολυμπιακός κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος, χωρίς να παίξει καλά σε τελικό. Τι τον κρατάει ζωντανό; Μα τίποτα άλλο από το ρητό “αρνούμαι να χάσω-αρνούμαι να παραδοθώ” . Και δεν είναι απλά μία φιλοσοφία της ομάδας, αλλά ένα μήνυμα και μία στάση ζωής.

Τι έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός; Πολύ απλά, για αυτόν, “γύρισε” ένα ματς  από το -10 κάτι που δεν θα έκανε καμία ομάδα στη θέση του,έχοντας ανέτοιμο τον Σπανούλη, κακό τον Πρίντεζη ,τραυματία τον Γκριν , μέτριο Παπανικολάου στην επίθεση, όπως και Παπαπέτρου και με τους ψηλούς ,ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά και τον Μάντζαρη με ένα από τα δύο τρίποντα, το άλλο ο Σπανούλης  για να φωνάξει το “Είμαστε εδώ”.

Για τη διαιτησία τι να πει κανείς.. Τα έχουμε πει και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. Εύκολες υποδείξεις σε φάουλ  υπέρ του Παναθηναϊκού, για να πάρει παίκτης του Ολυμπιακού σφύριγμα, πρέπει να βγάλει αίμα..Απλά…Αλλά τόσα χρόνια, ο Θρύλος νικάει και τη διαιτησία.

Προσωπικά σήμερα τρελάθηκα με τον Παπανικολάου. Κάποια στιγμή ,στις τελευταίες άμυνες, νόμιζα ότι ήταν παντού . Και όπως στο πρώτο ματς,έτσι και στο τρίτο ο Κώστας ήταν εκεί που έπρεπε..Να πιέσει ,να τρέξει να παλέψει..Γνήσιος μαχητής.

Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός θα τελειώσει τη δουλειά στο ΟΑΚΑ ,αλλά πρέπει να το κάνει γιατί ξεκάθαρα φαίνεται ότι η ομάδα βγάζει κούραση και ένα ακόμα ματς στο ΣΕΦ θα επιφέρει άγχος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button