Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Οβίδα» τίτλου με Λουτσιάνo! (Video)

Με μία δύσκολη, όσο ιδιαίτερα «σημαδιακή» νίκη επί του Ηρακλή με 1-0 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό, χάρις σε γκολ του  Λουτσιάνο.

 

 

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από 18 ακριβώς χρόνια ο Θρύλος φιλοξένησε τον «Γηραιό» στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Αλμπέρτο Μπιγκόν.

 

Xρειάστηκε να φθάσουμε στο 92’, ώστε να έρθει η πολυπόθητη νικη. «Δράστης» ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα! Ο Βραζιλιάνος με σουτ – οβίδα από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διλμπέρη και έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Ένα γκολ πολύ κρίσιμο, που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διατηρήσει το προβάδισμα ενός πόντου από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, σε μία νίκη, που έδωσε την ψυχική ώθηση στους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώσουν την σεζόν μ’ ένα εκπληκτικό «οκτώ στα οκτώ», που έφερε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος (43′ Λουτσιάνο), Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Αλεξανδρής.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δηλμπέρης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Σέμος, Στολτίδης, Κυριαζής, Βελής, Σέμπουε (90′ Κασίμπα), Κωνσταντίνου, Χάγκαν (85′ Μπεκιάρης), Κεμπάτζε (60′ Ντεμπά).

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button