ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεπέρασε τον Ζάρκο ο Πρίντεζης!

1464948

Στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερς στην ιστορία του Ολυμπιακού βρέθηκε ο διεθνής φόργουορντ χάρη στους 17 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, προσπερνώντας τον Ζάρκο Πάσπαλιε.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Τη δύναμη ψυχής να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό, λίγες μόλις ώρες μετά τον χαμό του αγαπημένου πατέρα Ιωσήφ βρήκε ο Γιώργος Πρίντεζης, γνωρίζοντας την αποθέωση από 10.000 και πλέον οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι φώναξαν ρυθμικά το όνομά του!

Ο διεθνής φόργουορντ συνέχισε την παράδοση, που τον θέλει να πιάνει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στους «πράσινους» και με τους 17 πόντους, που σημείωσε κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών της αναμέτρησης
Μάλιστα, με τους 17 πόντους, που πέτυχε ο 31χρονος άσος των πρωταθλητών Ελλάδας έγινε αισίως ο τρίτος σκόρερ στη ιστορία των Πειραιωτών, αφού έφτασε τους 2.497 πόντους με τα ερυθρόλευκα και ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου από καταβολής Α1(1986).

Ο Πρίντεζης προσπέρασε τον Ζάρκο Πάσπαλιε που έκλεισε μόλις μία τριετία στον Ολυμπιακό (1991-1994), ωστόσο, πρόλαβε να πετύχει 2.496 πόντους.
Πρώτος στη σχετική λίστα παραμένει ακλόνητος ο νυν στεν΄ςο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, δεύτερος ακολουθεί ο Ντράγκαν Τάρλατς και μετά τους Πρίντεζη και Πάσπαλι έρχεται ο Βασίλης Σπανούλης στην πέμπτη θέση.
Να σημειώσουμε εξάλλου, πως ο Πρίντεζης πέτυχε ρεκόρ σεζόν με τους 17 πόντους. Το προηγούμενο ήταν 16 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button