ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Ξανά «κουπάτη» η «Μεγάλη μου Αγάπη»!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την εφηβική ομάδα πόλο στην Θεσσαλονίκη υπό τις οδηγίες του Σάκη Πλατανίτη,  απασχόλησε σε μεγάλο ποσοστό την εβδομαδιαία εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

 

Το πρόγραμμα ανανεώσεων και εγγραφών μελών στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής εκπομπής του Ερασιτέχνη στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Το εξαιρετικό εγχείρημα, που έχει δώσει τη δυνατότητα στον Αυτοκράτορα Θρύλο να διευρύνει τη δυναστεία του σε όλα τα τμήματα του συλλόγου , τα προνόμια των μελών, οι τρόποι ανανέωσης κι άλλες χρηστικές πληροφορίες αποτέλεσαν την κύρια θεματολογία της «Μεγάλης μου αγάπης».

Φυσικά, η εκπομπή στάθηκε και στην τρέχουσα επικαιρότητα όλων των ομάδων του Ερασιτέχνη και των αντίστοιχων ακαδημιών τους.

Μάλιστα, η «Μεγάλη μου Αγάπη»  φιλοξένησε τον προπονητής της ομάδας πόλο εφήβων, Σάκη Πλατανίτη ο οποίος μίλησε για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μέσα στη Θεσσαλονίκη.

 

Σάκης Πλατανίτης:  «Φανταστείτε τι θα γίνει όταν αποκτήσουμε δικό μας κολυμβητήριο»

 

«Αυτή η ομάδα πόλο εφήβων «χτίζεται» τα τελευταία δύο χρόνια. Πέρυσι παίξαμε στον τελικό του πρωταθλήματος πόλο εφήβων στον οποίο είχαμε φτάσει αήττητοι.  Κάναμε μία άσχημη εμφάνιση στον τελικό με συνέπεια να χάσουμε και  να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση. Βεβαίως, ήταν η πρώτη χρονιά κάποιων παιδιών στον Ολυμπιακό και δεν είχαν συνειδητοποιήσει ακόμη που βρίσκονταν, αλλά και το βάρος που έχει το σκουφάκι με το σήμα του συλλόγου μας. Ειχαν γεμίσει άγχος και χάσαμε τον περσινό τίτλο.

Αυτή η απώλεια μας έκανε να πεισμώσουμε ακόμη περισσότερο, δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά και αυτά τα παιδιά, αν και μικρότερα ηλικιακά, έπαιξαν και στην τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών όπου κατέκτησαν την 3η θέση. Ημασταν η μόνη ομάδα που έπαιξε με παιδιά γεννηθέντα το 2000. Η επιβράβευση των κόπων των παιδιών ήρθε, πλέον, την Κυριακή με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πόλο εφήβων στη Θεσσαλονίκη νικώντας στον τελικό τη Βουλιαγμένη με 12-6».

«Εφέτος σε όλα τα παιχνίδια, από την πρώτη φάση μέχρι και τον τελικό με τη Βουλιαγμένη οι αθλητές μας έδειξαν το ίδιο πάθος, το ίδιο πείσμα και όποιον και να συναντούσαμε στον τελικό την ίδια τύχη θα είχε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται όλη τη χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος από όλα όσα έκαναν στις προπονήσεις και υπερήφανος για όλα τα παιδιά. Εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε έτσι αυτή τη «φουρνιά» θα επωφεληθεί μετά από δύο χρόνια και η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού».

«Στην ομιλία, πριν τον τελικό με τη Βουλιαγμένη, είπα στα παιδιά μόνο μία πρόταση. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε κάτι άλλο για εμάς. Η νίκη ήταν μονόδρομος  και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να λοξοδρομήσουμε. Για να φτάσουμε στον κυριακάτικο τελικό είχε γίνει η προεργασία όλη τη χρονιά».

«Υπάρχει, όντως, το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη ιδιόκτητου κολυμβητηρίου για τον Ολυμπιακό. Πιστέψτε με, όμως, ποτέ δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία όταν χάνουμε κάποιον στόχο. Είμαστε σίγουροι πως πλησιάζει η ώρα που θα λυθεί και αυτό το θέμα. Θα πως το εξής: Με αυτόν  τον τρόπο που δουλεύουμε, τα τμήματα υγρού στίβου του Ολυμπιακού, και χωρίς να έχουμε δικό μας κολυμβητήριο φέρνουμε τόσους τίτλους και διακρίσεις. Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν ο Ολυμπιακός θα’ χει τη δική του πισίνα και τη δυνατότητα να έχουμε ακόμη περισσότερα παιδιά».

«Η δουλειά όλων μας στο τεχνικό τημ της Ακαδημίας Πόλο του Ολυμπιακού είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά την ιδέα του συλλόγου.  Αυτό είναι το κυριότερο και ίσως το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς μας. Πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι αθλητής του Ολυμπιακού και να φοράς το σήμα του δαφνοστεφανωμένου εφήβου.

Πολλή δουλειά βεβαίως γίνεται καθημερινώς και στην πισίνα για να βελτιώσουμε και ατομικά τους αθλητές μας. Μας έχουν έρθει παιδιά από άλλα σωματεία, που έχουν ομάδες, απλώς για να τις έχουν. Μέσα από τις προπονήσεις έχουν πλέον φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο».

«Όταν είσαι μέλος της αθλητικής οικογένειας του Ολυμπιακού για εμάς έχει μεγάλη σημασία η συμπεριφορά και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Θα σας δώσω ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο ξενοδοχείο που μείναμε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούνταν και άλλες ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Πριν αναχωρήσουμε για τον τελικό από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου μου έδωσαν συγχαρητήρια για την άψογη συμπεριφορά των αθλητών μας. Όπως μου είπαν, δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό ακριβώς είναι που συνοδεύει τον Ολυμπιακό. Δεν πάμε κάπου, απλώς  να παίξουμε έναν αγώνα και να φύγουμε. Είναι η γενικότερη εικόνα που πρέπει να δείχνει η ομάδα μας καθώς εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο».

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με τεράστιες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς της παρουσίας μας σε αυτόν. Δεν είναι εύκολο να είσαι στον Ολυμπιακό γιατί  ο Ολυμπιακός δεν είναι για όλους».

«Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη που παίρνει ο σύλλογος από τα μέλη του και το πρόγραμμα της κάρτας φιλάθλου. Αυτό είναι η «τροφή» που δίνει σε εμάς τα ερασιτεχνικά τμήματα τη δύναμη να είμαστε στην κορυφή. Να συνεχίσουν όλοι να’ ναι δίπλα στον πρόεδρο, Μιχάλη Κουντούρη  για να μπορεί με τους συνεργάτες του να ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις ομάδες μας. Βλέπετε πως μόνο ο Ολυμπιακός κάνει ανανεώσεις και μεταγραφές. Όλο αυτό το πρόγραμμα των μελών και της κάρτας φιλάθλου θα πρέπει να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο. Το ξέρω και από τα χρόνια που ήμουν εν ενεργεία πολίστας του Ολυμπιακού πως η στήριξη των οπαδών μας αποτελεί κίνητρο για όλους μας να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερο τον σύλλογο».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής βρίσκονται,  κάθε Δευτέρα, η Γενική Γραμματέας  του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button