ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντε Λα Μπέγια, όπως Σούρερ και Κοβάσεβιτς! (Videos)

1488869

Ο Ισπανός μπακ αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά παίκτη, που ακολουθεί τη διαδρομή «Σαν Σεμπαστιάν- Πειραιάς». Το Redaroume  σας υπενθυμίζει τα κατορθώματα των Γκάμπριελ Σούρερ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Την απόκτηση του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Ολυμπιακός το απόγευμα της Τρίτης (5/7).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική, που τους θέλει στο πέρασμα των τελευταίων 15 και πλέον ετών να εμπιστεύονται με …κλειστά μάτια την ισπανική αγορά, αποκτώντας ποδοσφαιριστές ποιότητας, που διαθέτουν όλο το …«πακέτο»,, ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα και να αποδεικνύονται σε ιδιαίτερα χρήσιμες μονάδες για τους Πειραιώτες στο πέρασμα των χρόνων.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.

Για όσους δεν έχουν καλή μνήμη, να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Αλμπέρτο Ντε ΛΑ Μπέγια αποτελεί αισίως τον τρίτο κατά σειρά παίκτη, που ακολουθεί τη διαδρομή «Σαν Σεμπαστιάν – Πειριαάς»!

Ο δύο προηγούμενοι παίκτες, οι οποίοι στο παρελθόν ντύθηκαν στα «ερυθρόλευκα» προερχόμενοι από την Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν οι Γκάμπριελ Σούρερ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

Αμφότεροι είχαν έρθει στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας τους (σ.σ. και οι δύο είχαν αποκτηθεί στα 34 τους χρόνια, με τον Ντε Λα Μπέγια να διανύει ήδη το 31ο έτος της ηλικίας του) κι έμελλε με την όλη τους παρουσία να γίνουν οι αγαπημένοι της «ερυθρόλευκης» εξέδρας!

Αρχικά ο Γκάμπριελ Σούρερ είχε αποκτηθεί το καλοακίρι του 2004 (σ.σ.ένα καλοκαίρι ιστορικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια εποχή είχε αποκτηθεί ο Ριβάλντο) και είχε γίνει ένας από τους πρώτους ξένους ποδοσφαιριστές, που είχαν την τιμή να πατήσουν ο χορτάρι του ανακαινισμένου Καραϊσκάκη!

Στο πέρασμα της διετούς παρουτσίας του στους πρωταθλητές ο Αργεντινός στόπερ είχε δημιουργήσει ένα ακαταμάχητο δίδυμο στα μετόπισθεν μαζί με τον Γιώργο Ανατολάκη και είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων  νταμπλ (2005, 2006).

Όσον αφορά τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ότι και να πει κανείς είναι λίγο! Με θητεία σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως οι Ερυθρός Αστέρας, Λάτσιο, Γιουβέντους,ο Σέρβος γκολεαδόρ είχε έρθει  στον Θρύλο το καλοακίρι του 2007 (σ.σ. μετά από αστραπιαίες ενέργειες του τότε τεχνικού διευθυντή των Πειραιωτών Ίλια Ίβιτς) προερχόμενος από πολύ σπουδαίες σεζόν με τη φφανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, την οποία είχε οδηγήσει το 2003 μέχρι και τη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος!

Στη διετή θητεία του στον Θρύλο πανηγύρισε την κατάκτηση δύο διαδοχικών νταμπλ (2008, 2009) και μάλιστα ήταν από τους σημαντικότερους συντελεστές της τεράστιας πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League  της περιόδου 2007-08! Βέβσαια, δεν πρόλαβε ….αγωνιστικά να ολοκληρώσει το έργο του, χτυπημένος από πρόβλημα στην καρδιά του τον Ιανουάριο του 2009, που τον ανάγκασε σε πρόωρη αποχώρησή του από την ενεργό δράση…

Στο χέρι του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια είναι να πετύχει ανάλογες διακρίσεις με τα «ερυθρόλευκα συγκριτικά με τους Γκάμπριελ Σούρερ και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τα …κατορθώματα των οποίων με τη φανέλα του Ολυμπιακού μπορείτε να τα θυμηθείτε στα παρακα΄τω videos

https://youtu.be/uWq5mXqtTsY

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button