ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΝΤΑΜΠΛ, ΘΡΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΟ!!!

Ναι!!! Ναι!!! Είναι γεγονός. Είναι πέρα για πέρα αληθινό και Ολυμπιακό! Το κατάφερε και αυτό αυτός ο σύλλογος. Το κατάφερε και αυτό το “χρυσό” τμήμα χάντμπολ. Στον πρώτο χρόνο “ζωής” του όχι απλά κατάφερε να κατακτήσει ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικών, πρωτάθλημα, αλλά αυτό έγινε χάρη στην απίστευτη ανατροπή από το 2-0 και με όλα τα προγνωστικά εναντίον του. Όμως η ερυθρόλευκη ψυχή είναι αυτή που πάντα μιλάει στο τέλος και να που βγαίνει νικήτρια όταν έχει παίκτες λιοντάρια στο τάραφλεξ, προπονητή σοφό και οπαδούς “κέρβερους” στις εξέδρες να “μασάνε σίδερα” και να σπρώχνουν προς την νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι, και πλέον νταμπλούχοι Ελλάδος, κυριάρχησαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά παραλίγο να “καρδιοχτυπήσουν” στο τέλος λόγω της τρομερής κούρασης που άρχισε να βγαίνει. Κι όμως! Τα ερυθρόλευκα θηρία δεν “λύγισαν” ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ!!! Το πρωτάθλημα “έγραφε” πάνω ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! Και έτσι έγινε, με το ματς να λήγει στο 24-23!

Είναι αλήθεια! Ο Θρύλος μας είναι πρωταθλητής για την σεζόν 2017-2018!

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός στον 5ο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος της Handball Premier, που διεξήχθη στο κατάμεστο από 2000 και πλέον φιλάθλους του επικράτησε με 24-23 της ΑΕΚ και ολοκλήρωση την επική ανατροπή με τρόπο θρυλικό! «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με οδηγό τον Τσιλιμπάρη! Στην έναρξη του αγώνα το παιχνίδι ήταν κλειστό και ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους να οδηγούν στο σκορ μέχρι το 2-3. Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα 3-0 σερί, κρατώντας την ΑΕΚ, 8 λεπτά χωρίς γκολ και προσπέρασαν στο σκορ με 5-3 με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα. Στο διάστημα αυτό κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης ο οποίος ήδη είχε πραγματοποιήσει 8 πολύ καθοριστικές επεμβάσεις.

Στο 19:10 ο Δημήτρης Τζηράς με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε το δείκτη του σκορ για πρώτη φορά στο +3 διαμορφώνοντας το 6-3 και ακολούθησε το 7-3 από τον Αλέξανδρο Αλβανό μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης εν μέσω αποθέωσης απέκρουσε και πέναλτι στο 20’ και ο Γρηγόρης Σανίκης διεύρυνε το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα πετυχαίνοντας το 8-3 στο 21:03. Το ερυθρόλευκο σερί είχε φτάσει στο 8-0 για το 10-3 στο 22’ με την ΑΕΚ που είχε να σκοράρει από το 7:50, να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα 15 λεπτά μετά, με τον Λόκεν να μειώνει σε 10-4 στο 22:58. Στα επόμενα λεπτά ο Θρύλος διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και πήγε μπροστά με +6 (13-7) στο ημίχρονο! Ολοκληρώθηκε η επική ανατροπή! Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ μείωσε σε 14-10, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με οδηγό τον εξαιρετικό Δημήτρη Τζηρά, προηγήθηκε με 17-11. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα (20-15) και τον έλεγχο του αγώνα. Στα λεπτά που ακολούθησαν η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά πλησιάζοντας σε 21-20 στο 52:49. O Στούμπης απάντησε για το 22-20 με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν εκ νέου σε 22-21. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε ο Δημήτρης Τζηράς διαμόρφωσε το 23-21 και ο ίδιος «έγραψε» στο 57:10 το 24-21, ενώ από τα δυο τέρματα των φιλοξενούμενων προέκυψε το τελικό 24-23. Έτσι ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με τον πύρινο του κόσμου που κατέκλυσε το Ρέντη και έσπρωξε την ομάδα του Γιώργο Ζαραβίνα στον θρίαμβο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button