ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να το χαίρεστε τέτοιο Πρωτάθλημα

Λάθη και διαιτησία, με αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ήταν οι λόγοι της ήττας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό  (84-70)  στον 5ο τελικό. Πάλεψαν οι Πειραιώτες, αλλά  δεν μπόρεσαν να κάνουν δεύτερο μπρέικ .  Με “χειρουργικό” τρόπο, οι  διαιτητές άφησαν εκτός αγώνα τον Μιλουτίνοβ και όταν ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στην 3η περίοδο με τις αποφάσεις τους, έβαλαν στο παιχνίδι την  γηπεδούχο.

Σε σχέση με τον τέταρτο τελικό, οι δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχες στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε στο ξεκίνημα ένα εκρηκτικό Πρίντεζη ο οποίος είχε 9 πόντους ,ενώ οι “Πράσινοι” μάζευαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ ,με κύριο εκφραστή το Σίνγκλετον που ήταν εντυπωσιακός . Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 0-4 του Ολυμπιακού με ένα σερί 10-0 με τον Μιλουτίνοβ να φορτώνεται με τρία φάουλ ,οι Πειραιώτες απάντησαν με δικό τους σερί 0-9 για το 10-13. Ο Μπόγρης βοήθησε στην άμυνα, πάνω στον Βουγιούκα και στην ενέργεια γνικά της ομάδας και μάλιστα με δύο βολές έκανε το 14-15 για την πρώτη περίοδο.
Στην δεύτερη περίοδο, ο Τζέιμς ανέλαβε δράση για τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει διαφορά τριών πόντων(21-18) ,αλλά ο Ολυμπιακός έβριακσε σκορ από τον Ρόμπερτς εν αρχή ην, αλλά και στη συνέχεια τον Σπανούλη ,ενώ ο Καλάθης φορτώθηκε με τρία φάουλ ,όπως νωρίτερα και ο Αντετοκούμπο . Μαζί με Ρόμπερτς και Σπανούλη εξαιρετική δουλεια έκανε και ο Μακ Λιν .
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 25-30 ,αλλά με ένα σερί 6-0 , ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για το 31-30 . Ενα τρίποντο όμως από τον Ρόμπερτς και ΄δύο βολές του Μπόγρη έκανναν το 31-35.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας και όπως κατήγγειλε ο Ολυμπιακός φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με διαπιστεύσεις της ΚΑΕ ήταν στη φυσούνα και επιτέθηκαν λεκτικά στους παίκτες των “ερυθρολεύκων” στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Ωστόσο,για ακόμα μία φορά , ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος στην τρίτη περίοδο βάζοντας 29 πόντους συνολικά με την κρίσιμη στιγμή πάντως να είναι σχεδόν ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της περιόδου ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ φάουλ του Μακ Λίν στον Τζέιμς, με το σκορ στο 44-43, που “ξεκόλλησε” τον Παναθηναϊκόσύν δύο κακές επιθέσεις του Ολυμπιακού , ένα, απο το πουθενά . επιθετικό ριμπάουντο του Αντετοκούμπο (48-45) και ένα τρίποντο του Λοτζέσκι για το 51-45.
Εν συνεχεία, δράση ανέλαβε ο Παππάς με 4 πόντους ,ενώ ο Σπανούλης έδωσε ανάσα με τρίποντο για το 57-50 ,αλλά με Buzzer beater ο Τζέιμς έκανε το 60-50.
Με τον Μακ Λίν να παλεύει μόνος (60-52) ,αλλά την άμυνα του Παναθηναϊκού να σκληραίνει, τον Μιλουτίνοφ να βγαίνει γρήγορα με 5 φάουλ(ηταν φορτωμένος με 3 από το πρώτο πεντάλεπτο) και τις επιλογές να είναι κακές ,οι “Πράσινοι” συντηρούσαν τη διαφορά και έφτασαν στο τελικό 84-70.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 9 (17 ριμπάουντ), Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 18 (1), Παππάς 13 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Μήτογλου

Ολυμπιακός: Σπανούλης 11 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 13 (2), Παπανικολάου 6 (1), ΜακΛίν 16, Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Ουίλτζερ 5

Σχετικά Άρθρα

Back to top button