ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι»

Το σύνθημα για ανασύνταξη έσπευσε να δώσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να διδκιήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος αλλά κι αυτόν της Ευρωλίγκα στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εντός έδρας ήττας από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό Κυπέλλου του ΣΕΦ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να σηκώσου το κεφάλι και να παλέψουν για τους δύο άλλους τίτλους που τους έχουν απομείνει.

Αναλυτικά:

«Παίζαμε έναν ημιτελικό, ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό από τα τρία προηγούμενα. Πιστεύω πως επειδή θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό επηρέασε αρνητικά στο καθαρό μυαλό που έπρεπε να δείξουμε. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλά δεν διαβάσαμε καλά το ματς στην επίθεση, ήμασταν νευρικοί, βιαζόμασταν να φτάσουμε στο καλάθι χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις κι αυτό μας κράτησε χαμηλά στην παραγωγή.

Προσπαθήσαμε στο ημίχρονο να ηρεμήσουμε, αλλά ήμασταν και πάλι νευρικοί και σιγά-σιγά αδυνάτιζε και η άμυνα, που συνήθως μας κρατά στα παιχνίδια. Κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε κάποια σουτ, ήμασταν αργοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να απογοητευτούμε αμυντικά και ο Παναθηναϊκός να βάλει κάποια εύκολα καλάθια και κάποια σουτ με άμυνα. Πήραν διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να επιτρέψουμε παρότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι που χάσαμε έναν τίτλο, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το εάν εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε από την αλλαγή της τελευταίας στιγμής με τον Γκάμπριελ, ο «Σφαιρό» τόνισε:

 

«Δεν νομίζω πως μας επηρέασε το ματς στη Βαρκελώνη. Δεν ήταν θέμα ενεργειακό, αλλά μάλλον εγκεφαλικό. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να παίζεις συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Όσο για τον Γκέιμπριελ τον ξέραμε, δεν αλλάξαμε κάποια τακτική σε σχέση με την αντιμετώπισή του, γιατί μοιάζει αρκετά στον Νίκολς. Δεν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα σουτ, αλλά η άμυνά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, γενικώς, όχι συγκεκριμένα σε έναν παίκτη».

Τέλος, για τη στάση του κόσμου στο τέλος με το χειροκρότημα είπε:

«Τους ευχαριστούμε για το χειροκρότημα. Είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας και σε μια κακή στιγμή, όπως τώρα. Τους θέλουμε δίπλα μας, έχουμε πολλά κρίσιμα ματς μπροστά μας και θέλουμε τη βοήθειά τους».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button