ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Να παίξουμε σαν Ολυμπιακός”

timthumbMία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου στον “Πρωταθλητή”. Ο 26χρονος φόργουορντ μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας εν όψει τελικών, υποστήριξε ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ,ενώ αποκάλυψε ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό.

Αναλυτικά:

Κώστα, αυτό το συνολικό 5-0, ήταν τελικά τόσο εύκολο, όσο φάνηκε απ’ έξω ή εσείς το κάνατε να μοιάζει απλό;

«Καταρχήν να διευκρινίσω κάτι, που πολύς κόσμος δεν το θεωρεί σημαντικό. Στο ΣΕΦ είναι αλήθεια πως δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο να πάρουμε τις νίκες που πρέπει, αφού εκεί νιώθουμε άνετα, παίζουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ μας βοηθάει πάρα πολύ και η στήριξη από τους οπαδούς μας. Εκτός έδρας φαίνεται ότι έχουμε μια έλλειψη συγκέντρωσης σε μεγάλα σημεία των αγώνων, αλλά ευτυχώς δεν το έχουμε πληρώσει ακόμη, αφού έχουμε την ποσότητα και την ποιότητα για να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία. Συγκεκριμένα, με την ΑΕΚ ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το ματς, αλλά για περίπου 10-15 λεπτά, χάσαμε τον ρυθμό μας, αφού αμυντικά ήμασταν πολύ κακοί. Τουλάχιστον στην τρίτη περίοδο βγήκαν μπροστά κάποια παιδιά και καθάρισαν την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ, κόντρα σε μια αρκετά καλή ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι μας, πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι σε καμία διοργάνωση».

Στους τελικούς του πρωταθλήματος θεωρείστε φαβορί, όποιος εκ των ΠΑΟ και Άρη βγει ζωντανός από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη;

«Θεωρητικά δεν συμφωνώ με τις λέξεις φαβορί και αουτσάιντερ, αυτά είναι για τον κόσμο και για εσάς τους δημοσιογράφους. Εμάς η δουλειά μας είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για όποια ομάδα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στους τελικούς. Μας νοιάζει μόνο η δική μας ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Αν παίξουμε σωστά, βγάλουμε τους αυτοματισμούς μας στο παρκέ και πρωτίστως μπούμε συγκεντρωμένα στους τελικούς, τότε δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα από την Ελλάδα να μας κερδίσει».

Τελικά οι τραυματισμοί, ήταν αυτό, που σας πλήγωσε περισσότερο τη φετινή σεζόν; Φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ευχαριστιέστε περισσότερο τους αγώνες, ενώ το κλίμα μοιάζει εξαιρετικό.

«Σίγουρα κάθε σεζόν έχει τα πάνω και τα κάτω της και φέτος χτυπηθήκαμε σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς βασικών παικτών, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία δείξαμε πως είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά σε άλλα ματς, ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν τα καταφέραμε. Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, το κλίμα μέσα στον σύλλογο είναι εξαιρετικό, ενώ όλοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, γιατί έτσι θα βγούμε κερδισμένοι όλοι.

Σίγουρα ευχαριστιόμαστε να παίζουμε όλοι μαζί, καθώς η ομάδα είναι δυνατή, ο προπονητής μπορεί να δοκιμάσει πολλά πράγματα, ενώ κι εμείς οι ίδιοι παίζουμε καλύτερα, όταν δεν υπάρχουν απώλειες. Βέβαια, στον επαγγελματικό αθλητισμό, δυστυχώς οι τραυματισμοί, παίζουν ρόλο και οφείλουμε να μάθουμε να ζούμε με αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button