ΜΠΑΣΚΕΤ

«Να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε!»

Το στίγμα του ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο Ολυμπιακός καλείται να φανεί δυνατός κι απόλυτα συγκεντωμένος απέναντις την Μπαρτσελόνα, ώστε να διευρύνει το εξαιρειτκό νικηφόρ σερί, που ΄χει δημιουργήσεις την Ευρωλίγκα και να αγκαλιάσει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις δηλώσεις που παραχώρησε, εστίασε στη ανάγκη να μείνουν άπαντες προσηλωμένοι

«Θα ήταν ούτως ή άλλως επικίνδυνη, αλλά έτσι όπως είναι, παραμένει επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό μας από την επίθεσή μας κυρίως. Πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη μας και τις επιλογές μας. Πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να βάζουμε το κορμί μας σε κάθε φάση για να σταματήσουμε την Μπαρτσελόνα» ενώ για το κίνητρο από την ήττα στη Βαρκελώνη ανέφερε πως «όταν χάνεις από μια ομάδα εκτός έδρας, θες να κερδίσεις στην έδρα σου. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε και θα πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Για την απουσία του Κώστα Παπανικολάου και τη δουλειά που πρέπει να κάνει ο Έλληνας φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ανέφερε: «Διπλοβάρδια για όλους. Δεν έχει κάτι σημαντικό, αλλά πρέπει να μείνει για λίγο εκτός να αναρρώσει (σ.σ. ο Παπανικολάου). Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι και πρέπει να δώσουμε το 100%. Όλη η ομάδα θα παίξει για τον Κώστα. Εννοείται πως θα έχω περισσότερο βάρος, καθώς παίζουμε στην ίδια θέση. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που ξεπεράστηκαν, τόνισε: «Το ρόστερ είναι πλήρες και γεμάτο. Όταν είμαστε όλοι υγιείς γνωρίζουμε πως υπάρχουν ανάσες για όλους. Αυτό πιστεύω πως φαίνεται. Η σεζόν είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος, αλλά υπάρχει κόπωση και αρχίζει να βγαίνει στα τελειώματα της σεζόν. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και πρέπει να είμαστε όλοι φρέσκοι για να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Τέλος, για το αν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θέλουν τη νίκη επιπλέον για να την αφιερώσουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, Σάββα, είπε: «Σίγουρα… Μακάρι να είναι καλά αυτός και η οικογένειά του. Πρέπει να συνεχίσουμε ως ομάδα, γιατί αυτό επηρεάζει όλους μας. Θέλουμε να παίξουμε για τον κόουτς και να του αφιερώσουμε τη νίκη, αλλά είναι πολύ νωρίς για να σκεφτόμαστε όλα αυτά. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι και όταν έρθει η νίκη, θα γίνει αυτό που πρέπει».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button