ΜΠΑΣΚΕΤ

«Να δείξουμε τί πραγματικά μπορούμε να κάνουμε!»

Το έναυσμα για νίκη τετράδας επί της Φενέμπαχτσε έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου. 

 

 

Στην δίψα για επιστροφή στις νίκες που ξεχειλίζει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ενόψει Φενέρμπαχτσε, εστίασε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο διεθνής φόργουορντ επεσήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ψυχολογική ώθηση.:

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πολλές απόψεις και βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Παίζουμε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και είναι ευκαιρία να κάνεις ένα… μπουστ ψυχολογικό αν θέλεις, πάντα συμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς να δείξουμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε και να βγάλουμε τη δουλειά μας στο παρκέ. Από εκεί και πέρα είναι ένα άλλο ένα περίεργο παιχνίδι με ιδιομορφίες και τις ιδιαιτερότητές του και είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και υψηλή ποσότητα ενέργειας απ’ όλους».

Σχετικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου και αυτό, ο «Παπ» επεσήμανε: «Σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια. Και η Φενέρ σε σχέση με τον πρώτο γύρο έχει ανεβάσει την απόδοσή της και όλες οι ομάδες ανεβάζουν την απόδοσή τους γιατί μπαίνουμε στην τελευταία ευθείας καλώς ή κακώς, εκεί που όλοι δίνουν τα πάντα για να πάρουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και να βρουν την καλύτερη δυνατή χημεία και διάρκεια για τη συνέχεια αυτού του δρόμου».

Αναφορικά με τα κομβικά παιχνίδια, με Φενέρ και Ρεάλ, ο Παπανικολάου υποστήριξε: «Νομίζω ότι η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι το πλεονέκτημα έδρας σίγουρα είναι μία βοήθεια αλλά μπορεί να ανατρέψει κάθε κατάσταση. Από εκεί και πέρα  με Ρεάλ και Φενέρ είναι δύο κομβικά παιχνίδια απ’ όλες τις απόψεις και εννοείται πως θέλουμε τη νίκη αύριο αλλά και στη Ρεάλ θα πάμε να παλέψουμε για τη νίκη όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει παιχνίδι και δεν υπάρχει αθλητής αυτού του επιπέδου ο οποίος μπαίνει και λέει εντάξει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ας μην κερδίσουμε. Η ομάδα δουλεύει πάντα με υψηλούς στόχους και υψηλές προσδοκίες και έτσι θα συνεχίσουμε».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ο φόργουορντ του Θρύλου σημείωσε: «Όπως έχουμε αφήσει στο παρελθόν μεγάλες νίκες με μεγάλες ομάδες, έτσι φροντίζουμε να κάνουμε και με τις μεγάλες ήττες. Σίγουρα μπορείς να μάθεις πολλά από τις ήττες, περισσότερα απ’ ότι σε νίκες, δηλαδή να μάθεις για να σε βοηθήσουν στη συνέχεια, αλλά πάντα πρέπει να τα αφήσεις πίσω γιατί αυτή η διαδρομή είναι μεγάλη με συνεχόμενα παιχνίδια και πρέπει να έχεις τη διαύγεια για να προετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button