ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκη στο γήπεδο, νίκη και στην εξέδρα

thrilikosnaos

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και η νίκη είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο λόγω ντέρμπι αλλά και λόγω βαθμολογικής σημασίας και ψυχολογίας. Υπάρχει όμως και άλλη μία νίκη που πρέπει να κατακτηθεί και εκεί “παίζει” δυνατά μπάλα η εξέδρα.

Γράφει ο Θάνος Πέππας

Καμιά φορά, η νίκη της εξέδρας μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη από εκείνη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ποδοσφαιρικώς μπορεί, κατά πολλούς, να μην στέκει, όμως δεν παύει να είναι νίκη του ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Αρκετοί πιστεύουν πως χωρίς τα καπνογόνα ατμόσφαιρα καλή δεν γίνεται. Λάθος μεγάλο και μπορεί να αποδειχθεί! Θυμίζουμε ότι ούτε στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε με την Μπενφίκα, ούτε με την Μπάγερν και γενικώς με καμία ομάδα στο Champions League δεν άναψαν καπνογόνα στο Καραϊσκάκη, κι όμως, δημιουργήθηκαν ατμόσφαιρες που πέρασαν στην ιστορία.

Ας δεχθούμε τώρα, ότι ωραίο είναι και το καπνογόνο, ωραία και η φωτοβολίδα! Ε, είναι, πως να το κάνουμε, ψέματα να πούμε; Έχει μεγάλη διαφορά ένα καπνογόνο στο χέρι από ένα άλλο που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, είτε επειδή «σημάδεψε» έναν παίκτη, ή απλά πετάχτηκε εκεί. Το καπνογόνο, ας μη γελιόμαστε, δεν είναι κακό όταν βρίσκεται μόνο στο χέρι. Κακό είναι το χέρι που μπορεί να το πετάξει μέσα και ακόμη μεγαλύτερο είναι το κακό που μπορεί να δημιουργήσει στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε πέρσι, την στάση των 30.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη ήταν άψογη κατά την διάρκεια της κατάθεσης λουλουδιών και στεφάνων στην προτομή μπροστά στην θύρα 7 από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, εις μνήμην των θυμάτων της τραγωδίας της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Όλο το γήπεδο χειροκρότησε τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Ύστερα, κατά την διάρκεια του κάθε ντέρμπι, οι σκληρές μονομαχίες, τα τάκλιν, οι κάρτες και γενικά “ψιλές” που μπορεί να πέσουν μεταξύ παικτών είναι σύνηθες φαινόμενο και μπορούν να προκαλέσουν οργή στην εξέδρα. Να όμως που πέρσι πάλι δεν συνέβη το παραμικρό

Ήταν μία τεράστια νίκη. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να έκανε την απερισκεψία. Το παιχνίδι κύλησε ομαλά σε όλη την διάρκειά του και εκτός από τους 3 βαθμούς της νίκης, αυτό θα το γεγονός πρέπει να χαροποίησε και τους φιλάθλους αλλά και τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει και μπορεί να προστατεύει την ομάδα και συνεπώς το γήπεδο, δίχως να “μασάει” από τις προκλήσεις. Επιθυμία, όχι μόνο της Διοίκησης, αλλά και όλων είναι να γίνεται κάθε φορά πράξη η φράση “ποτέ ξανά άδειο Καραϊσκάκη”. Και λογικό είναι! Γιατί να θέλουμε άδειο το Καραϊσκάκη; Γιατί να μην θέλουμε να είμαστε κάθε Κυριακή εκεί, είτε αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός, είτε οποιοσδήποτε. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι, αρκετά… γνωστοί, ειδικά στην παρούσα φάση που πρέπει οι ίδιοι οι φίλαθλοι να αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη ασπίδα για το Φαληρικό γήπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button