ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκησε με τσαμπουκά, “έσπασε” τσαμπουκάδες

Τεράστια, από κάθε άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί η αποψινή νίκη του Ολυμπιακού, η οποία ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή νίκη. Κάτι πολύ περισσότερο από τρεις βαθμούς στην κούρσα ενός πρωταθλήματος. Τώρα βέβαια θα μπορούσε εύλογα κάποιος να βγει και να σχολιάσει “σιγά ρε μάστορα, αν το ματς ερχόταν ισοπαλία τι θα μας έλεγες”. Και θα έχει και δίκιο να το πει γιατί δεν θα μιλούσαμε για νίκη.

Επειδή όμως δεν ήρθε ισοπαλία και για να προφτάσουμε και κάποιες τέτοιες ερωτήσεις, να ξεκαθαρίσουμε πως η ομάδα θα έπαιρνε το ίδιο χειροκρότημα, την ίδια φωνή από τον κόσμο στην εξέδρα. Και από τα γραπτά εδώ στο Redaroume, ο υπογράφων – και θεωρώ και η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου – θα ήταν ικανοποιημένοι ακόμα κι αν το ματς έληγε ισοπαλία, με την γνωστή πικρή γεύση που πάντα αφήνει. Γιατί ο Ολυμπιακός έβγαλε και πάλι κάποια πράγματα που δεν τα έβγαζε πέρσι. Κυνήγησε το παιχνίδι. Και οι 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, έτρεξαν και πάλεψαν σα τα σκυλιά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κυριολεκτικά!

Και σε αυτό το τελευταίο δευτερόλεπτο βρίσκει πάτημα το όλο θέμα που διαβάζετε τώρα.

Ναι… Μιλάμε για μία τεράστια νίκη. “Παντελονάτη”, “καρυδάτη”, ερυθρόλευκη, νίκη από εκείνες που βγάζουν πρωταθλητή όπως πολύ σωστά τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξη Τύπου. Αυτό το ματς, δεν ήταν απλά να λήξει ισόπαλο! Θα ήταν άδικο πέρα για πέρα οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Εύκολη, δύσκολη, νίκη μόνο ήταν. Γιατί ο Ολυμπιακός, αν και κουρασμένος, αν και βρέθηκε σε όχι καλή βραδιά, τα έδωσε και πάλι όλα.

Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε και κατέκρινε κιόλας την επιλογή του Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα η οποία έχει ξεκινήσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια φέτος. Μια τέτοια ερώτηση ήταν αναμενόμενη σχεδόν και στη συνέντευξη Τύπου και η απάντηση που έδωσε τον δικαιώνει. “Η συγκεκριμένη ενδεκάδα έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στα πάντα, δίχως να σημαίνει πως δεν υπολογίζουμε τους άλλους ποδοσφαιριστές μας”. Τα έκανε και τα δύο και έτσι ο Πορτογάλος δικαιώθηκε. Χασάν, Φετφατζίδης και Νάτχο μπήκαν στο παιχνίδι, με τον τελευταίο να δίνει την πολύτιμη νίκη.

Η συνολική εικόνα που μπορεί να περιγράψει την νίκη ήταν “τσαμπουκάς”. Μεγάλος τσαμπουκάς. Τεράστιος τσαμπουκάς από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το απέδειξαν. Το κατάφεραν. Και επειδή κάναμε λόγο για νίκη που δίνει πρωταθλήματα, αυτό ισχύει 100%. Ο Ολυμπιακός απόψε δεν νίκησε μόνο με τσαμπουκά, αλλά με αυτό του το γκολ στο τελευταίο λεπτό, με αυτό το γκολ που απέδειξε πως το παιχνίδι τελειώνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με αυτό το “τσαμπουκαλίδικο” τρίποντο κατάφερε να “σπάσει” κάμποσο τον τσαμπουκά των συνδιεκδικητών του, οι οποίοι σίγουρα περίμεναν να δουν να έρχεται η γκέλα. Αλλά όταν όμως το βλέπεις να μην γίνεται στο 90′ σίγουρα εκεί η ψυχολογία γυρίζει υπέρ του νικητή και ενισχύεται το “μέταλλο” του. Με τους αντιπάλους παράλληλα να βλέπουν πως ο Ολυμπιακός γίνεται ακόμα πιο “σκληρός” για να λυγίσει. Τόσο απλά!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button