ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόνο περηφάνεια για τους καλύτερους

Η καλύτερη ομάδα …αποκλείστηκε απο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας . Οι Πρωταθλητές επικράτησαν με 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ,με το γκολ του Ρομαό σε μία αναμέτρηση στην οποία ήταν καλύτεροι, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες αδικήθηκαν απο το Σιδηρόπουλο, που έπρεπε να αποβάλλει τον Βράνιες απο το πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι απο το 80 και μετά ,οι παίκτες της ΑΕΚ έπεφταν κάτω, κάνοντας καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις,ενώ θα έπρεπε να κρατήσει άλλες πέντε..

O Λεμονής ξεκίνησε με 4-3-3 κάτι που είχε δοκιμάσει ο Λεμονής στην τελευταία προπόνηση με ενισχυμένο κέντρο και τους Καμπιάσο -Μάρτινς ,,με το Ρομαό σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ και το Φορτούνη σε ελεύθερο χώρο και προς τα δεξιά,τον Μάριν προς τα αριστερά και τον Καρίμ σε ρόλο φορ.
Στην άμυνα η τετράδα απαρτιζόταν απο τους Φιγκέιρας-Ρέτσο-Ντα Κόστα-Ντε Λα Μπέγια και κίπερ ο Καπίνο.

Το ματς είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό ,με τους Πειραιώτες να έχουν μεγαλύτερη κατοχή μπάλας στην αρχή του αγώνα και να απειλούν με το σουτ του Φορτούνη στο 3ο λεπτό, που έδιωξε ο Ανέστης στη γωνία του. Οσο πέρναγε πάντως η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε καθώς υπήρχαν πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, ενώ στο 22, ο Σιδηρόπουλος “χαρίστηκε” σε απευθείας κόκκινη στον Βράνιες που πάτησε τον Μάριν.

Με ισορροπημένο το παιχνίδι, στο 28, η ΑΕΚ απείλησε με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου και την απόκρουση του Καπίνο. 4 λεπτά αργότερα, ο Μάριν συνέκλινε προς το κέντρο της άμυνας της της ΑΕΚ και αν και καθυστέρησε να σουτάρει ,όταν έκανε την προσπάθεια η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 40, ο Γκάλο έπιασε το σουτ απο μακριά, ο Καπίνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα με το Ντα Κόστα,έξυπνα, να εμποδίζει τον Αραούχο. Στο 44, ο Καμπιάσο έπιασε μονοκόμματο σουτ μέσα στην περιοχή απο σέντρα του Ντε Λαμπέγια, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε.
Με τους Πειραιώτες να απειλούν εκ νέου με ένα σουτ του Ρομαό μέσα από την περιοχή που πέρασε ψηλά άουτ.

Στο συμπέρασμα του πρώτου μέρους, είχαμε δει μία ΑΕΚ η οποία περίμενε τον Ολυμπιακό δίνοντας του χώρους και βγαίνοντας σε γρήγορες αντεπιθέσεις, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αργές επιστροφές των Πειραιωτών ,με τον Αραούχο κύριο πρωταγωνιστή. Από την αλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν σαφώς καλύτεροι, είχαν κάποια κενά στο Transition, αλλά συνολικά έδειχναν πιο “γεμάτοι”.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος , αλλά η ΑΕΚ κατεβαίνοντας με μοναδικό στόχο να μην δεχτεί γκολ είχε στήσει τη δική της γραμμή Μαζινό.
Με τον Τάκη Λεμονή να βάζει Καρδόσο αντί Ανασαριφάρντ και Ανδρούτσο αντί Καμπιάσο ,φρεσκάροντας την ομάδα,αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη, καταγράφηκε στο 70, με το φάουλ του Μανταλου να διώχνει ο Καπίνο στο δεξί του οριζόντιο δοκάρι. Στο 73, σε μία αντεπίθεση της ΑΕΚ,ο Ντιντάκ γύρισε απο τα αριστερά και χαμηλά,ο Καπίνο έδιωξε και ο Χριστοδουλόπουλος δεν μπόρεσε.

Στο 82, όμως, το ματς πήρε φωτιά. Ο Μάνταλος έκανε λάθος, με τον Καρδόζο να δίνει ασίστ στον Ρομαό που σκόραρε.

Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πάρει και την πρόκριση στο 90, όταν ο Ντε λα Μπέγια έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καρδόσο πήδηξε πιο ψηλά από όλους αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη ,ενώ στη συνέχεια ο Αλμέιδα σπατάλησε μοναδική ευκαιρία με το πλασέ απέναντι απο τον Καπίνο να φεύγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν απίστευτες καθυστερήσεις ,πέφτοντας κάτω και προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο, τελειώνοντας το ματς με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Ανέστη ,ενώ και ο Ολυμπιακός τελεωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντα Κόστα.. Και ακόμα και αν κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεις , θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον άλλα πέντε αλλά ο Σιδηρόπουλος έκρινε τα ..δικά του.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος,(77’ Αλμέιδα) Μάνταλος(91 Βάργκας), Ροντρίγκες(62 Πατίτο), Αραούχο.
.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο(61 Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν(83 Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ(57 Καρδόσο)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button