ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μόνος πρώτος ο Θρύλος!

Τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει πλέον ο Ολυμπιακός με την σπουδαία του νίκη στην Έδεσσα με 36-30.

Την ξέφρενη κούρσα του στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, απέδρασαν θριαμβευτές από την Έδεσσα, επικρατώντας του τοπικού Αερωπού με 36-30 στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής και πλέον απολαμβάνουν την γλυκιά μοναξιά της κορυφής

Οι Πειραιώτες που είχαν στην Έδεσσα την θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους, διεύρυναν την πετυχημένη πορεία τους και πλέον βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή ο Θρύλος πέρασε αλώβητος από μια ακόμα δύσκολη έδρα μετά τα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Διομήδη Άργους.

Ισορροπία στο ξεκίνημα,προβάδισμα στη συνέχεια

Από κει και πέρα κόντρα στον Αερωπό ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν και να εναλλάσσονται στο σκορ. Ωστόσο ο Ολυμπιακός χάρη σε εύστοχο χτύπημα του Τζηρά, στο φινάλε του ημιχρόνου έκανε το 17-15 και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα δύο γκολ.

Ανέβασε στροφές στην επανάληψη!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό του, κάτι που κατάφερε από νωρίς. Απόδειξη ότι έφτασε να προηγείται με 19-23 και στη συνέχεια με 21-25 στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους της αναμέτρησης. Η συνέχεια πλέον για τους «ερυθρόλευκους» ήταν εύκολη, από τη στιγμή που είχαν καταφέρει να ελέγξουν πλήρως το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ότι στο 50′ του ματς ο Αλέξης Αλβανός έκανε το 22-27 για τον Θρύλο και μεγάλωσε τη διαφορά στο σκορ.
Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μην αφήνοντας στον αντίπαλό τους κανένα περιθώριο για κάτι καλύτερο και 6 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα είχαν φτάσει στο 27-35! Μέχρι που πήραν τη νίκη με 36-30 την οποία πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους!

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-4, 7-8, 10-10,14-13, 15-17 (ημίχρονο), 18-19, 19-23, 21-26, 25-30, 27-34, 30-36

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Ιωάννης Πηλαλιδης): Αθανασίου, Π. Τζουβαράς 2, Λιανδής, Θ. Τζουβαράς 1, Κράλλης 7, Τοϊτός, Ανγκέλοφ 6, Δημάκης 3, Ντράσκιτς 3, Βαφειδης 1, Κυρικλιδης, Κυριακού 7, Λιόφης, Μαυρόπουλος, Αρβανιτίδης, Τριανταφύλλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γεώργιος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 4, Κρητικός, Τζηράς 12, Καραμπουρνιώτης 3, Μισαηλίδης 2, Σκρόμπιτς 1, Στούμπης, Παπαδόπουλος, Κανδυλάς 1, Σανίκης 6, Αλβανός 7, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης. Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 1/2-4/5.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button