ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί ακόμα καλύτερα

Μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τη Λουκέρνη για το Γιουρόπα Λιγκ , ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Λεγκανιές στο πρώτο του φιλικό επί Ελληνικού εδάφους.  Επανεμφάνιση Τοροσίδη, αποθέωση και βράβευση για Σιόβα

 

Στο πρώτο «ερυθρόλευκο» ραντεβού με τον κόσμο του στο Καραϊσκάκη, ο Μαρτίνς χρησιμοποιήσε του ς Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, με Ομάρ,Βούκοβιτς,Μιράντα,Τσιμίκα από δεξιά προς αριστερά. Μπουχαλάκης-Καμαρά τα αμυντικά χαφ, Ποντένσε  και Λάζαρος, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στα «φτερά» με τον Φορτούνη πίσω από  τον Γκερέρο.

Οι Πειραιώτες ήταν αρκετά κινητικοί στο παιχνίδι με κοντά τις γραμμές , με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα. δημιούργησαν «οσμές» ευκαιρίας με  την κεφαλιά του Φορτούνη στο 6 να φεύγει άουτ από τη σέντρα του Ομάρ  και στο 19, με την ωραία συνεργασία, Λάζαρου, Φορτούνη και τον Καμαρά να κάνει αναιμικό σουτ. Ωστόσο, στο 21,  έγινε η καλύτερη φάση του αγώνα με το σουτ του Φορτούνη, στην κίνηση, να αναγκάζει τον Σιμόν σε εξαιρετική επέμβαση  .

Ηταν και η τελευταία καλή φάση στο ημίχρονο ,με τις δύο ομάδες να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, να μην αφήνουν πολλούς χώρους  και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που «σφράγισε» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο πρώτο 45λεπτο.

Με ένα Ολυμπιακό, να «ψάχνει» πολύ το παιχνίδι από τα  άκρα ,ειδικά από τη στιγμή που ο Φορτούνης είχε πάντα παίκτες πάνω του όταν έπαιρνε μπάλα , με τον Ποντένσε να μην δείχνει ακόμα σε καλή κατάσταση, με τον Ομάρ να δουλεύει πολύ στο Overlap, ενώ  από την άλλη πλευρά ,Τσιμίκας και Λάζαρος ήταν αρκετά κινητικοί .

Oσον αφορά στην άμυνα, η λειτουργία ήταν αρκετά καλή ,ενώ από το  25 και μετά, ο Μαρτίνς έπαιξε 3-4-3 με τον Μπουχαλάκη πλάι σε Βούκοβιτς καιΜιράντα όταν ο Ολυμπιακός αμυνόταν. Αλλά αυτό έγινε για λίγο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακος απείλησε με τον Γκερέρο,που από το γέμισμα του Ομαρ βρέθηκε σε ρόλο φορ ,αλλά υπό την πίεση αμυντικού της Λεγκανιές  το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό στο 49.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να έχουν κατοχή, ήταν πιο κινητικοί, με την Ισπανική ομάδα να απειλεί για πρώτη φορά στο 62, όταν από γέμισμα προς τον Καρίγιο, ο Αργεντίνος   απέφυγε τον Βούκοβιτς, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Τρία λεπτά, ο Γκερέρο βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, αλλά η  κεφαλιά του βρήκε έτοιμο τον Σιμόν.

Οσο πέρναγε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε,ελέω και της ζέστης, με το τελικό σφύριγμα του Διαμαντόπουλου  να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες και τον Ολυμπιακό να ψάχνει

Oλυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα(90 Τοροσίδης), Βούκοβιτς(80 Βούκοβιτς), Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε(85 Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος(66 Βρουσάι), Φορτούνης(85’Φετφατζίδης), Γκερέρο(85 Kαρίμ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button