Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπιρτς για μεγάλα πράγματα!

1547080

Εξαιρετικός ο Καναδός σέντερ συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να έρθει αυτό το επιβλητικό 88-63 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας και λύσεων που τον χωρίζει απέναντι στον Παναθηναϊκό και έφτασε πανάξια στην πιο ευρεία του νίκη κόντρα στους «πράσινους» σε ματς κανονικής περιόδου από καταβολής της Α1.

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του χθεσινού αγώνα του ΣΕΦ ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Κεμ Μπιρτς!

Ο νεοαποκτηθείς Καναδός σέντερ πήρε το «βάπτισμα του πυρός» σε ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ και με την εν γένει του παρουσία συνέβαλλε καθοριστικά,  ώστε οι πρωταθλητές Ελλάδας να φτάσουν με εμφατικό τρόπο στον θρίαμβο.

Ήταν ο παίκτης, που με την πληθωρική του παρουσία σε άμυνα κι επίθεση επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν το παιχνίδι τους στο δύσκολο πρώτο δεκάλεπτο και να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την αργή άμυνα των «πρασίνων»!

Ο Μπιρτς συνεργάστηκε άψογα σε αρκετές περιπτώσεις με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που με τα πλούσια σωματικά του προσόντα, έστηνε ένα αδιαπέραστο τείχος σε κάθε δίοδο που επιχειρούσαν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη προς το καλάθι του Ολυμπιακού, προσφέροντας ηρεμία και σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Με τους 9 πόντους που πέτυχε, τα 6 συνολικά ριμπάουντ που «κατέβασε», αλλά και την πλούσια προσφορά του σε πολλούς τομείς, που δεν μπορούν να μετρηθούν από την …ψυχρή πλευρά της στατιστικής, ο 24χρονος σέντερ απέδειξε ότι είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα κι έτοιμος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε σπουδαίες επιτυχίες σε Ελλάδα κι Ευρωλίγκα!

Η γενικότερη αίσθηση που άφησε ο Κεμ Μπιρτς, είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου θα γίνεται ολοένα και καλύτερος και θα «κουμπώνει» όλο και περισσότερο στην νοοτροπία και το αγωνιστικό πνεύμα του Θρύλου!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button