ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Αργύρης και ο Τιμούρ!

pjimage

Του Στέφανου Κορακιανίτη

Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια προπονητής της ΑΕΚ

Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods

Εγώ δεν μπορώ να πω δύο ξεχωριστά παραμύθια, αφού έχουνε κοινό παρονομαστή. Ποιος είναι αυτός; Ο Ολυμπιακός βέβαια, που έδωσε απανωτά “χαστούκια” σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα. Έτσι άλλωστε κάνουν οι παντοτινοί πρωταθλητές, αυτοί οιοποίοι δέχονται πόλεμο από κάθε πλευρά και απαντάνε μέσα στο γήπεδο. Αν είναι παρκέ η χορτάρι δεν τους νοιάζει. Τους νοιάζει να νικάνε όπου κι αν παίζουν και να κάνουν τον κόσμο του Θρύλου περήφανο.

Χθες το βράδυ η ομάδα μπάσκετ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς μετά την ήττα από την Ρεάλ συσπειρώθηκε και νίκησε με 25 πόντους διαφορά τον κατά λεγόμενα φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα φέτος Παναθηναϊκό. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε καθόλου και αντίθετα ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του ξεγύμνωσαν τους πράσινους και τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Πως; Σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Αργύρης Πεδουλάκης παραιτήθηκε. Δήθεν για έναν όρο στο συμβόλαιό του, όμως με γυμνά μάτια φαίνεται πως πόνεσε η χθεσινή ήττα πολύ και ήταν αχώνευτη. Μεγάλη ζημιά προκάλεσαν οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι ενδέχεται από χθες, αν δεν υπάρξει κάποια αναπάντεχη απώλεια, να κλείδωσαν την πρωτιά στο πρωτάθλημα και πάλι.

Έλα όμως που δεν έφτανε αυτή η ζημιά του μπασκετικού Ολυμπιακού, ήρθε και το τέλος της συνεργασίας μεταξύ του Τιμούρ Κετσπάγια και της ΑΕΚ. Ο δικέφαλος αν και πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Λάρισα, έχει ακόμα πληγές από την 3άρα στο Γ. Καραϊσκάκης. Πληγές που δεν κλείνουν ούτε στον κόσμο της ομάδας, πόσο μάλλον στον Πρόεδρό της που βρήκε τον αποδιοπομπαίο τράγο Κετσπάγια και τον τέλειωσε. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να βγάλει ούτε τον Οκτώβριο και μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη γυρνάνε στα σπίτια τους για να σκεφτούν που έκαναν λάθος κόντρα στον Ολυμπιακό. Ίσως πρέπει να σκεφτούν πως ο επόμενος σταθμός της καριέρας τους θα πρέπει να είναι σε κάποιο πρωτάθλημα που δεν συμμετέχει ο Θρύλος.

Προσωπικά απορώ με τις αποφάσεις αυτές, καθώς έδειξαν ξεκάθαρα ότι πονάνε οι ήττες από τον Ολυμπιακό και δεν έχουν το μέταλλο να σηκωθούν και να παλέψουν. Το ερώτημά μου βέβαια είναι το ποιος ακολουθεί;

Τα επόμενα παιχνίδια είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό. Η πρόβλεψή μου είναι πως την 10η αγωνιστική ενδέχεται να έχουμε κι άλλες αποχωρήσεις αν ο Ολυμπιακός κάνει το καθήκον του όπως και σε κάθε παιχνίδι. Οι βασικοί αντίπαλοί του βγάζουν μια ηττοπάθεια και δεν αντέχουν την κορυφή.

Και ζήσαν αυτοί καλά και ο Ολυμπιακός καλύτερα…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button