ΜΠΑΣΚΕΤΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μη σταματάς να πολεμάς!

Συνηθισμένα είναι τα βουνά από χιόνια. Κι ακόμη πιο συνηθισμένος είναι ο Ολυμπιακός, ειδικά στο μπάσκετ, να βλέπει μπροστά στα μάτια του όλα αυτά τα χρόνια να του κλέβουν τον ιδρώτα του και την προσπάθειά του. Το ότι όλοι θέλουν να χτυπήσουν παραδοσιακά τον πρώτο το ξέρουμε και για αυτό σαν Ολυμπιακοί είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για αυτό. Άλλες φορές ο πόλεμος είναι εύκολος κι άλλες φορές είναι δύσκολος.

Φέτος ο πόλεμος που έχει ξεκάθαρα κηρυχτεί στον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχει ξεπεράσει τα όρια. Κι αν θέλετε να το δούμε ειδικά στο μπάσκετ, γιατί για την μπάλα φροντίζουν οι απανταχού “ειδικοί” και οι απανταχού “εξυγιαντές” να τα λέμε κάθε βδομάδα σχεδόν, δεν θα το πάμε μόνο στο σημερινό κόντρα στην ΑΕΚ. Με τον Παναθηναϊκό όλοι θυμόμαστε εκείνη την ωραία φάση που απλά ήταν… Κυριακή. Δε χρειάζονται λεπτομέρειες. Ξέρουμε και εμείς ξέρουν και οι άλλοι τι εννοούμε. Όπως και όλα αυτα που γίνονται ατιμώρητα τόσα χρόνια. Και για να τα πούμε και τα πράγματα όπως πρέπει, ναι. Όπως συνέβη και στο ποδόσφαιρο που πλέον ο Ολυμπιακός παίζει για να κερδίζει και τους διαιτητές, έτσι πρέπει να γίνει και στο μπάσκετ. Οι υποδείξεις των διαιτητών δεν ηταν αυτές που διαμόρφωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα, αλλά ήρθαν και “κούμπωσαν” στην κακή εμφάνιση και στην κούραση των παικτών. Αυτά λοιπόν είναι δικαιώματα, που πρέπει να σταματήσουν να δίνονται. Και γίνονται μόνο με πραγματική μάχη.

Ναι έχουμε πει ότι στον Ολυμπιακό, σε κάθε τμήμα του πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Όταν όμως τα χτυπήματα έιναι απανωτά μπορούν και να σε “λυγίσουν” όπως έγινε και σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός όμως είναι από την φύση του έτσι “φτιαγμένος” από ατσάλι ώστε να μην λυγίζει ποτέ. Έτσι πρέπει να γίνεται. Παρά μόνο να πεισμώνει. Αυτό είναι που θέλουμε από τους πάικτες μας. Βλέπουν μες στα μάτια τους να τους κλέβουν. Τόσα χρόνια στο μπάσκετ το βλέπαμε. Κι όμως πάλεψε σαν λιοντάρι ο Ολυμπιακός και επέστρεψε και στην κορυφή της Ελλάδας και στην κορυφή της Ευρώπης. Στο ποδόσφαιρο τον είχαν γονατίσει μία δεκαετία με τα πέτρινα χρόνια, επέστρεψε και έχτισε μια δική του παντοκρατορία. Στον Ερασιτέχνη τον… ρήμαξαν και εκ των έσω αλλά και απέξω. Νάτος όμως ο Ερασιτέχνης πλέον που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως με επιτυχίες εγχώριες και εκτός συνόρων κάθε χρόνο.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μόνο ενός πράγματος. Του ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ. Δεν φυγομαχεί. Δεν εγκαταλείπει ποτέ. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα Θρύλε. Μή σταματάς να πολεμάς όσους σε πολεμάνε. Δυνατά, με ψυχή, με μέταλλο, με την καρδιά του Πρωταθλητή. Πλήρωσέ τους όπως εσύ ξέρεις κι άστους στο τέλος της σεζόν να ψάχνονται τι δεν… έκαναν καλά.

ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button