ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με Χάποελ Μπεερ Σέβα ή Σέριφ ο Θρύλος

13709558_10207497154921922_1121982337_o

Με τον νικητή του ζευγαριού Χάποελ Μπεερ Σέβα – Σερίφ Τίρασπολ θα αναμετρηθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Αναμνήσεις από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν ξύπνησαν την Παρασκευή (15/7) για τον Ολυμπιακό, με αφορμή το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που προέκυψε για τους πρωταθλητές Ελλάδας

Οι πρωταθλητέες Ελλάδας στο παλίσιο της τρίτης φάσης των προκριματικών του Champions League  θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Χάποελ Μπεερ Σέβα- Σέριφ Τιρασπόλ.

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των Χάποελ και Σέριφ είχε έρθει 3-2 υπέρ των Ισραηλινών που έχουν ένα μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα και της πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Δύο νίκες και άνετη πρόκριση επί της Σέριφ

Οι Πειραιώτες έχουν να θυμούνται τις προ επταετίας αναμετρήσεις με την Σέριφ Τίρασπολ για τα πλέι – οφ του Champions League, όταν και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με δύο νίκες, 0-2 εκτός και 1-0 εντός έδρας

Δύο αποκλεισμοί από Ισραηλινούς

Αντίθετα με την ομάδα από το Ισραήλ δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ, ωστόσο ο Θρύλος δεν έχει τις καλύτρες των αναμνήσεων με ομάδες από το Ισραήλ, αφού μετράει ισάριθμους αποκλεισμούς είτε σε φάσεις ομίλους Champions League, είτε σε προκριματικό γύρο του Europa League.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τη σεζόν 2002-03 για την φάση των ομίλων του Champions League  είχαν αναμετρηθεί με την Μακάμπι Χάιφα, χάνμοντας 3-0 στη Κύπρο (ως φιλοξενούμενοι) και φέρνοντας ισοπαλία 3-3 στη Ριζούπολη.

Η δεύτερη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι οι πρωταθλητές Ελλάδας με ομάδα από το Ισραήλ ήταν το καλοκαίρι του 2010 στο ξεκίνηαμ της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τότε είχαν αναμετρηθεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. Στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1 στις 29 Ιουλίου αλλά στον επαναληπτικό της 5ης Αυγούστου ηττήθηκαν με 1-0 και αποκλείστηκαν πρόωρα. Ένας αποκλεισμός, που είχε σηματοδοτήσει το τέλος της σύντομης θητείας του Έβαλντ Λίνεν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ακι την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button