ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τερματοφύλακα MVP, δεν αρκεί…

Ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και η ήττα στην Λεωφόρο από τον, όχι καλύτερο, αλλά πιο έξυπνο Παναθηναϊκό, έμοιαζε σαν φυσικό επακόλουθο.

Από το 1-0 αυτό είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να ψάξεις να βρεις ένα σημάδι για να “πιαστείς”. Ωστόσο ένα υπήρχε για τους πρωταθλητές που όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το ντέρμπι.

Το μεγάλο “συν” είναι η επιστροφή του Στέφανου Καπίνο σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της χρονιάς καθώς και οι δύο εναπομείναντες στόχοι των ερυθρολεύκων βρίσκονται σε εξέλιξη. Με δεδομένη την κακή ψυχολογία που έχει ο Λεάλι ύστερα από τα απανωτά λάθη του στον αγώνα κόντρα στην Μπεσίκτας, η επάνοδος του Στέφανου μπορεί να λειτουργήσει σαν “βάλσαμο” για την συνέχεια. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για τον Καπίνο του ντέρμπι.

Στην επιστροφή του στην Λεωφόρο ως αντίπαλος της παλιάς του ομάδας, ο Καπίνο στάθηκε εξαιρετικά στην ερυθρόλευκη εστία, αποτρέποντας τις προσπάθειες των πρασίνων. Η μοναδική φορά που νικήθηκε ήταν στη φάση του 15ου λεπτού που έκρινε και το παιχνίδι όταν δεν μπόρεσε να διώξει το σουτ του Μπεργκ. Εξάλλου ο νεαρός άσσος των πρωταθλητών δεν είχε πολλά περιθώρια αντίδρασης και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για το γκολ αυτό.

Όμως, η πολύ καλή εμφάνιση του, δεν θα έφτανε για κανέναν λόγο στον Ολυμπιακό ώστε να φύγει νικητής από την Λεωφόρο.

Η ομάδα εμφανίστηκε πολύ κουρασμένη, “δυσκίνητη” με πολλές λανθασμένες επιλογές, χωρίς φαντασία, χωρίς δυνάμεις και “άνευρη” στοιχεία που αν λείπουν δεν μπορούν να εγγυηθούν ποτέ την επιτυχία σε ένα ντέρμπι. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η μόνο μία ευκαιρία του Καρίμ στο 14′ και καμία άλλη στα υπόλοιπα 76 λεπτά. Πως λοιπόν να διεκδικήσεις ένα ντέρμπι με μία ευκαιρία και με MVP τον τερματοφύλακά σου;

Εφόσον λοιπόν μιλάμε μόνο για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε σε μία ήττα, δεν γίνεται λόγος για MVP, ούτε για διακριθέντα, αλλά για διασωθέντα.

Απο κει και ύστερα, όπως δήλωσε και ο Βασίλης Βούζας, υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω στα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει κι αυτό χρειάζεται να γίνει γρήγορα, αφού εκτός από το πρωτάθλημα υπάρχει και το Κύπελλο. Και σε αυτό ο Ολυμπιακός θα συναντήσει έναν εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και πρέπει να είναι έτοιμος για να ανταπεξέλθει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button