Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τέτοιον «Kill-Bill» δεν χάνει την πρόκριση!

Ηγέτης με τα όλα του ο Βασίλης Σπανούλης οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό προς το Final-4 του Βελιγραδίου απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας, με εκπληκτικές επιδόσεις στην στατιστική και όχι μόνο.

Τις εκπληκτικές του εμφανίσεις συνεχίζει ακάθεκτος ο Βασίλης Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διανύει ίσως το παραγωγικότερο τρίμηνο των τελευταίων ετών  από πλευράς απόδοσης και συνεισφοράς οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους προς τον δρόμο των επιτυχιών

Ο «Kill-Bill» μπορεί να διανύει αισίως το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως η διάθεση του για προσφορά και η δίψα του για διακρίσεις, επιτυχίες και κατακτήσεις τροπαίων είναι παροιμιώδης

Σε σημείο, τέτοιο, όπου να αποτελεί μόνιμο σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του!

Σε αυτούς τους δύο πρώτους προημιτελικούς με την Ζαλγκίρις Κάουνας, που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν με διαφορά ο σταθερότερος σε απόδοση παίκτης της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και ο πρώτος της σκόρερ!

Με απολογισμό 42 πόντων και στα δύο ματς (σ.σ. οι 25 στον πρώτο και οι  17 στον νικηφόρο της Παρασκευής)  ο αρχηγός του Θρύλου αποτέλεσε με διαφορά την κορυφαία επιθετική επιλογή, προκαλώντας πολλαπλά ρήγματα της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Με συνολικό απολογισμό 11/16 βολές, 5/10 δίποντα,  7/17 τρίποντα  και 13 ασίστ (!) ο «Kill-Bill» αποτέλεσε τον άνθρωπο – κομπιούτερ, που συνδύαζε με μοναδική μαεστρία τον τομέα της οργάνωσης, δίνοντας πολλές φορές έτοιμα … καλάθια στους συμπαίκτες του, όσο και τη μπαγκέτα του εκτελεστικού τομέα, ειδικά τις στιγμές, όπου η μπάλα «έκαιγε».

Νούμερα εντυπωσιακά που παραπέμπουν σε παίκτη με πλούσιες παραστάσεις, έντονα ηγετικά χαρίσματα, αλλά και αναδεικνύουν την δίψα του αρχηγού να οδηγήσει, να εμπνεύσει, να ηγηθεί στην προσπάθεα που κάνει ο Ολυμπαικός!

Αρχκά για την πρόκρισή του στο Final-4  του Βελιγραδίου κι έπειτα για την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης!

Η αίσθησή μας είναι ότι  με τέτοιον Σπανούλη και διευρυμένο το ροτέισον με τους παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς (σ.σ. κι επομένως στο Κάουνας όπου μεταφέρεται η σειρά θα αισθάνονται λογικά ακόμη πιο έτοιμοι), ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανένα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button