ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Με πείσμα και θυμό!»

Το στίγμα του για άμεση ανάκαμψη κι επιστροφή στις νίκες στην Ευρωλίγκα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μακάμπι έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Η αναγκαιότητα επιστροφής στις επιτυχίες αποτελεί το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, ενόψει της κρίσιμης συνέχειας που περιμένει την ομάδα στην απαιτητική Ευρωλίγκα.

Αυτό φρόντισε να υπενθυμίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις ανάγκες της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μακάμπι
Αυτό που προέχει πλέον είναι η άμεση ανάκαμψη και η επιστροφή στις νίκες με πειστικές εμφανίσεις

Ο 51χρονος τεχνικός του Θρύλου δεν δίστασε να τονίσει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να επιδείξουν θυμό, διάθεση και πείσμα, ώστε να υποτάξουν το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια:

«Έχουμε αύριο άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι, με μία επικίνδυνη ομάδα. Μία ομάδα που παίζει πολύ καλά επιθετικά και με ταχύτητα, με τρανζίσιον και με πολλούς παίκτες ταλαντούχους. Είναι ζητούμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι σημαντικό επίσης ότι πρέπει να ανακάμψουμε από την κακή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Αυτό είναι το ζητούμενο και το θέλουμε όλοι στην ομάδα. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά από την άμυνα. Να σταματήσουμε το επιθετικό τους παιχνίδι και το εύκολο καλάθι. Να τρέξουμε στην επίθεση για το εύκολο καλάθι και στο σετ παιχνίδι, να έχουμε υπομονή και να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Θέλουμε και τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί όλα είναι σημαντικά τα παιχνίδια. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε ψηλά και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Με τον κόσμο θα έχουμε και έναν υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας για να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν η βαριά ήττα από την Μπασκόνια είναι η δυσκολότερη κατάσταση που έχει βιώσει στην ομάδα: «Είναι δύσκολη, αλλά όχι η δυσκολότερη. Ήταν μία δύσκολη βραδιά, που δεν τιμάει κανέναν. Δεν είναι η δυσκολότερη, όμως. Υπήρχαν πιο δύσκολες μέσα στη σεζόν και τη φετινή και την περσινή. Το να μένεις έξω από τους “16” είναι πιο δύσκολο. Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά στεναχωρημένοι. Αυτό, να γίνει πείσμα, θυμός και να αντιδράσουμε. Αυτό περιμένουμε αύριο»

Για τα άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια και αν αυτό ρίχνει την ψυχολογία της ομάδας: «Όντως με την Μπασκόνια είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτό έριξε την ψυχολογία μας. Εκεί αδυνάτισε και η άμυνά μας και μας πήρε μία κατηφόρα. Σίγουρα πρέπει να αντιδράσουμε. Να είμαστε πιο σκληροί. Είναι θέμα πνευματικό όταν χάνω ένα σουτ, δεύτερο και τρίτο».

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού στάθηκε σε πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια: «Έχουμε πολλά παιχνίδια σε αυτό το διάστημα και είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και να προετοιμαστείς. Από την άλλη, σε ωθεί το πρόγραμμα να ξεπερνάς το παιχνίδι και να αφοσιώνεσαι στο επόμενο. Είναι μία καλή ευκαιρία για να αντιδράσουμε. Έχουμε μια καλή ευκαιρία να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button