ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Με Γιαννάκη το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου!»

130028

Στον Ολυμπιακό παραδέχθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς ότι έχει αποδώσει το πιο ποιοτικό μπάσκετ της καριέρας του με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Στον Ολυμπιακό παραδέχθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς ότι έχει παίξει μέχρι στιγμής το ποιοτικότερο μπάσκετ της καριέρας του! Ο διεθνής Σέρβος γκαρντ, ο οποίος μόλις πριν από ένα μήνα αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην σταδιοδρομία του πρωταθλητής Ευρώπης φορώντας την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αφού χρειάστηκε να προηγηθούν τρεις … αναπάντεχες σφαλιάρες από τον Θρύλο σε τελικές φάσεις Final-4 (τόσο στους ημιτελικούς του Λονδίνου και της Μαδρίτης , όσο και στον αξέχαστο τελικό της Πόλης το 2012) φανέρωσε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη
«Κατάλαβα τι ζητούσε από μένα, αλλά κι αυτός κατάλαβε τι μπορούσα να κάνω. Συνεργαστήκαμε μαζί για δυόμιση χρόνια. Την τελευταία χρονιά της συνεργασίας μας νομίζω ότι έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου, μαζί με την εφετινή χρονιά. Τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο. Με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Μετά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μου έδωσε απόλυτη ελευθερία στο παιχνίδι μου. Με τον νυν κόουτς της εθνικής Σερβίας, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, έχουμε επίσης εξαιρετική συνεργασία», δήλωσε ο Σέρβος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ» ήταν η αρχική τοποθέτηση του 30χρονου Σέρβου πόιντ γκαρντ, για να προσθέσει αναφερόμενος για την εμπειρία του από την Ελλάδα και τη σύγκριση με τη Ρωσία:

«Μεγάλη διαφορά! Πραγματικά μεγάλη. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα λατρεύουν τα σπορ ενώ πολλοί από αυτούς είναι φανατικοί. Δεν συμβαίνει το ίδιο στη Μόσχα. Μόνο στην Αθήνα υπάρχουν τρεις μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, που έχουν μεγάλη μάζα οπαδών ενώ σε κάθε παιχνίδι τους υπάρχουν 5.000 φίλαθλοι! Πέρασα πραγματικά τέσσερα υπέροχα χρόνια στην Αθήνα και είναι μια εμπειρία που θα μείνει για πάντα στην μνήμη μου».

Μιλώντας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είπε:
«Ένιωσα μια πολύ-πολύ μεγάλη ανακούφιση! Στην αρχή της σεζόν είπα δημόσια ότι αυτή είναι η χρονιά μας, ότι αξίζουμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα! Δουλέψαμε πολύ και ουδείς στην ομάδα είχε αμφιβολία για αυτό. Μετά τον τελικό δεν είχαμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε, αφού είχαμε μπροστά μας τα παιχνίδια στην VTB League. Ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης ενώ αυτή την περίοδο είμαι εδώ, στη Σερβία για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ μεγάλο στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο επομένως δεν είχα πολλά περιθώρια να σκεφτώ και να πανηγυρίσω μετά τον τελικό. Σε γενικές γραμμές, απόλαυσα την εμπειρία».

Ερωτηθείς αν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας αποτελεί απάντηση για όσους τον είπαν λούζερ, σχολίασε: «Δεν έδωσα ποτέ σημασία στο τι λένε ή τι γράφουν για εμένα επειδή πάντα προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω τη δουλειά μου. Τώρα, το αν με σέβονται περισσότερο επειδή κατέκτησα την Ευρωλίγκα, δεν το γνωρίζω…».

Σχολιάζοντας τη νέα δομή της Ευρωλίγκας, ανέφερε: «Οι γνώμες είναι διχασμένες. Νομίζω ότι ο νέος τρόπος διεξαγωγής είναι σπουδαίος για τις ομάδες, αφού θα υπάρχουν ντέρμπι κάθε αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός εναντίον της Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι. Θα έχει ενδιαφέρον! Φυσικά θα είναι κακό για τις μικρές ομάδες. Κάθε παίκτης, κάθε ομάδα θέλω να παίζει στην Ευρωλίγκα. Θα είναι πολύ δύσκολο για τα μικρά κλαμπ να παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση. Επίσης, πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο πλέον για μια ομάδα να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Σε ό,τι αφορά την ΤΣΣΚΑ, πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ενώ θα χρειαστεί να δώσουμε 40 δυνατά παιχνίδια».

Όσο για το αν θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ και σε ποια ομάδα, δήλωσε: «Το Σαν Αντόνιο, για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όπως λένε, έχει αναπτύξει ένα ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ, όπου δίνουν μεγάλο βάρος στην έξτρα πάσα. Στη Γιούτα, ο κόουτς Κουίν Σνάιντερ ήταν πρώην βοηθός του Έτορε Μεσίνα και μπορώ να πω ότι έχει πολύ καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους προπονητές στις ΗΠΑ, ο οποίος με ξέρει καλά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button