ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαρίν ο δεύτερος μετά τον Νόιμαν!

1514138-1

Ο Μάρκο Μαρίν γίνεται ο μόλις δεύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε με τα «ερυθρόλευκα» μετά τον Χέρμπερτ Νόιμαν.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Σε σπάσιμο μίας παράδοσης τον ήθελε να μην αποκτά Γερμανούς ποδοσφαιριστές τα 30 και πλέον τελευταία χρόνια προχώρησε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν.

Ο 27χρονος διεθνής Γερμανός εξτρέμ με … ρίζες από την Σερβία αποτελεί ήδη μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας με τον βιρτουόζο ποδοσφαιριστή να δηλώνει πανέτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας της νέας του ομάδας για σάρωμα των τίτλων!

Για όσους δεν θυμούνται, ο προηγούμενος Γερμανός που είχε την τεράστια τιμή να φορέσει τη φανέλα με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο  στο παρελθόν ήταν ο Χέρμπερτ Νόιμαν! Ο πανύψηλος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε για μία διετία στον Θρύλο το διάστημα 1983-1985 ήταν ένς ηγέτης με τα …όλα του στο γήπεδο και σίγουρα οι παλαιότεροι έχουν πολλά να θυμηθούν από το γεμάτο δυναμισμό και πάθος παιχνίδι του που τον χαρακτήριζε.

Πολλοί φυσικά θα αναρωτηθούν και θα πουν δικαιολογημένα. Ο Ντένις Επστάιν για ποιό λόγο δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος, Ο Γερμανός εξτρέμ αν και είχε αποκτηθεί από τον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2010, εντούτοις δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα επίσημο ματς με τα «ερυθρόλευκα», αφού είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Ατρόμητο.

Η «ιδιαίτερη περίπτωση» Χολέμπας

Υπάρχει φυσικά και η «ειδική περίπτωση» του Χοσέ Χολέμπας. Ο διεθνής μπακ είχε έρθει στον Ολυμπιακό τον Ικούνιο του 2010 από την Μόναχο 1860 μετά από «θερμή» εισήγηση του τότε προπονητή των Πειραιωτών, του Γερμανού  Έβαλντ Λίνεν

Ο Χολέμπας στα 26 του με ελληνική καταγωγή θα μπορούσε να καταγραφεί Γερμανός, ωστόσο το γεγονός ότι ένας μόλις χρόνο αργότερα μετά τον ερχομό του στους Πειραιώτες απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και λίγο αργότερα ήρθε η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αυτομάτως του αφαιρούν αυτή τη δυνατότητα.

Πλέον ο Χοσέ Χολέμπας , ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στην Ρόμα, κοσμεί την γαλανόλευκη τα πέντε τελευταία χρόνια  και σαφέστατα για κανένα λόγο δεν μπορεί να εκληφθεί Γερμανός.

Οι «Γερμανοθρεμμένοι» Χαντζίδης και Μήτρογλου

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να τονιστεί και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στο πέρασμα των χρόνων δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εμπιστευθεί την γερμανική αγορά. Άλλες δύο περιπτώσεις παικτών που χρειάζονται αστερίσκο, αφορούν αυτές των Μηνά Χαντζίδη και Κώστα Μήτρογλου.

Αμφότεροι,είχαν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά υπηρετώντας το γερμανικό μοντέλο ποδοσφαίιρου. Όμως στο πέρασμα των χρόνων όχι μόνο προσέφεραν τεράστιες υπηρεσίες στον Ολυμπιακό, αλλά  και στην Εθνική ομάδα.

Θυμίζουμε ότι ο Μηνάς Χαντζίδης είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 1988 από την Μπέγερ Λεβερκούζεν . Από τις πρώτες του εμφανίσεις με τα «ερυθρόλευκα» λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Θρύλου λόγω της αγωνιστικότητάς του.  Πραγματικό πολυεργαλείο, έχει αγωνιστεί στις 8 από τις 11 θέσεις φορώντας τα ερυθρόλευκα!,

Ο Κώστας Μήτρογλου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Από το 2005 έως το 2007 ήταν μέλος της Β’ Ομάδας του Γκλάντμπαχ που συμμετείχε στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας, ώσπου το καλοκαίρι του 2007 αποδέχθηκε την πρόταση του Θρύλου και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του!

Τη συνέχεια του «πιστολέρο» την γνωρίζουμε όλοι…

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button