ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μία ψυχή και… τρία πουλάκια στα Δύο Αοράκια

Την ευκαιρία του να σηκώσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς απώλεσε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο γήπεδο “Δύο Αοράκια”. Γεγονός το οποίο δεν είναι κακό και δεν είναι αυτό το θέμα του παρόντος άρθρου. Προς Θεού. Μπάσκετ είναι, άθλημα είναι, μπορείς να κερδίσεις, μπορείς και να χάσεις, μπορείς να κατακτήσεις έναν τίτλο, μπορεί όμως και να τον χάσεις. Σημασία όμως έχει τί έκανες για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Και ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, δεν έκανε αυτά που έπρεπε.

Πρώτα από όλα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Ήταν όμως πιο ψυχωμένη. Το ήθελε περισσότερο αυτό το Κύπελλο και το πήρε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν το ήθελε. Απλά δεν έδειξε αυτά τα πράγματα που να αποδείκνυαν ότι το ήθελε περισσότερο από τον αντίπαλό της. Το μόνο που θύμιζε Ολυμπιακό ήταν ο αρχηγός του, ο Βασίλης Σπανούλης.

Στα Δύο Αοράκια, συνοψίζοντας τα του αγώνα, είδαμε μία ψυχή και… τρία πουλάκια! Ένας άνθρωπος, αρχηγός, του οποίου η αξία είναι εγνωσμένη και δεν χρειάζεται καμία σύσταση, έκανε στα 36 του χρόνια ένα συγκλονιστικό παιχνίδι παλεύοντας ουσιαστικά μόνος του για να μπορέσει να περισώσει τα του τελικού. Ενός τελικού που κατα γενική ομολογία, οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε ένας συμπαραστάτης στον αρχηγό. Ούτε μία βοήθεια ουσιαστική στον Βασίλη Σπανούλη που το πάθος του και η διάθεσή του θύμιζε εφήβου κι όχι ανθρώπου που έχει φτάσει σε μία ηλικία και που έχει κατακτήσει τα πάντα. Αυτή τη διάθεση, αυτό το πάθος, αυτή τη ψυχή δεν φάνηκε να την εκτιμά κανείς από τους συμπαίκτες του, αφήνοντάς τον τραγικά μόνο του να παλεύει με την ΑΕΚ.

Ντροπή και μόνο ντροπή. Αυτό το πράγμα σήμερα, αν βγάλουμε τον Βασίλη Σπανούλη και ίσως λίγο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, δεν ήταν Ολυμπιακός. Δεν είναι αυτό που έχουμε μάθει. Έχουμε ξαναπει πως δεν πρέπει ποτέ να είμαστε ισοπεδωτικοί στην κριτική μας. Όμως απόψε τα πράγματα είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός απλά ήταν πολύ κακός. Κατώτερος των προσδοκιών και έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Τελικά μόνον ο κόσμος του Ολυμπιακού ήθελε αυτό το Κύπελλο περισσότερο. Απλώς η ομάδα δεν έδειξε αυτά που έπρεπε να δείξει για να το κατακτήσει.

Ξαναλέμε. Δεν χρειάζεται να αρχίσουν να ισοπεδώνονται όλα. Ο Ολυμπιακός και το μπάσκετ του μας έχουν χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Αλησμόνητες που θα τις θυμόμαστε μέχρι να φύγουμε από αυτή τη ζωή. Απλώς κάποια πράγματα πρέπει να επισημαίνονται. Να προσέχουμε για να έχουμε…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button