ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέγας είσαι Θρύλε!

1469325

Με απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά από το -7 (59-66 ) ο Ολυμπιακός με ηγέτη έναν τρομερό Βασίλη Σπανούλη θριάμβευσε 77-72 του ΠΑΟ στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ κι έγινε αφεντικό στον δρόμο προς το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Αυτά τα κάνει μόνο ο Θρύλος! Με ψυχή χίλιων λεόντων και κόντρα σε όλους και σε όλα, οι πρωταθλητές Ελλάδα,ς έχοντας σε τρομερή βραδιά έναν μοναδικό Βασίλη Σπανούλη και άξιους συμπαραστάτες τους Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου έκανε τρομερή ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά μετατρέπξντας το εις βάρος του 59-66 στο 35′ σε θριαμβευτικό 77-72, που τον έφερε στο 2-1 και τον έκανε αφεντικό στην κούρσα προς το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στα πρώτα λεπτά με την φούρια του γηπεδούχου και στο 3’ βρέθηκε να προηγείτια 8-2 χάρη σε τέσσερις πόντους των Σπανούλη και ισάριθμους του Μιλουτίνοφ.
Η αντίδραση τνω πρασίνων όμως υπήρξε άμεση. Με τον Καλάθη να συνεχίζει τους εξαιρετικούς τελικούς και τον Διαμαντίδη να παίρνιε μπροστά και να πετυχαίνει 7 πόντους, οι πράσινοι προηγήθηκαν 11-19 στο 8’, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέποντας τους παίκτες του νατιμετωπίζουν πρόβλημα στην δημιουργία πέρασε στο ματς τον Ματ Λοτζέσκι, με τον Βελγοαμερικανό φόργουορντ να προσφέρει πλύτιμες λύσεις!
Έτσι, ο Ολυμπιακός άρχισε να ροκανίζιε την διαφορά, κελίνοντα ςτο πρώτο δεκάλεπτο στο 17-21.

Στην επιθετική εξίσωση μπήκαν οι Χάκετ, Στρόμπερι και Παπαπέτρου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να προηγείτια στο 25 32-26 με γκολ – φάουλ του Χάκετ μέσα σε αποθέωση!

Οι πράσινοι δεν τα παράτησαν όμως. Με τους Φελντέιν, Καλάθη, Φώτση και Παπαγιάννη να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους, ο ΠΑΟ έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος 41-44, τη στιγμή, όπου μόνο οι Σπανούλης και Λοτζέσκι αποτελούσαν αξιόπιστες επιθειτκές επιλογές των «ερυθρόλευκων»

Εντυπωσιακό σε εξε΄λιξη ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Με τις δύο ομάδες να εναλλάσσοντια στο σκοράρισμα είδαμε τον Ολυμπαικό να παίρνει σκορ από τους λοτζέσκι και Χ΄’ακετ, τη στιγμή, όπου οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν σε πολύ καλή βραδιά τον Κλαάθη, αλλά ακι τους Χαραλαμπόπουλο και Ππαγιάννη.
Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους πράσινους να προηγούνται 57-62 κι όλα έδειχναν δραματικό φινάλε.

Έκανε την αρχή ο Παπαπέτρου, τους «τελείωσε» ο Μπίλαρος!

Κι εκεί, όου όλα έμοιαζαν να είναι στραβά κι ανάποδα για τον Ολυμπιακό, μίλησε η ψυχή και η καρδιά πρωταθλητή, η οποία χτυπάει πιο έντονα από κάθε ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια!

Χρειάστηκε πρώτα ο Παπαπέτρου να βγάλει μία απίστευτη άμυνα κλέβοντας το πορτοφόλι απο τον Διαμαντίδη και στη συνέχεια μ’ ένα τρομερό του τρίποντο να μειώσει σε 64-66 για να βάλει για τα καλά τον Θρύλο στο ματς!
Στη συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο Βασίλης Σπανούλης! Τις στιγμές όπου η μπάλα «έκαιγε» ο αρχηγός με …φόρα από το επικό του τρίποντο στο ΟΑΚΑ, πήρε τον Θρύλο στις πλάτες του και τον οδήγησε εκ τουα σφαλούς στον θράιμβο. Αρχικά ισοφάρισε σε 66-66- με 2/2 βολες στι 37’, για να ακολουθήσει ένα τρομερό τρίποντο για το 69-66 μέσα σε απθέωση!

Ο «Kill-Bill» όμως είχε κι άλλα να δώσει! Με τρίποντη βόμβα στο 38’30 έγραψε το 74-68 για τον Θρύλο μέσα σε πραγματική αποθέωση και ουσιαστικά χάρισε μία τεράστια σε αξία νίκη στον Θρύλο! Με τον Οθέλο Χάντερ να …τελειώνει την παράσταση με κάρφωμα 8.,5 δυτερόλεπτα πριν το τέλος για το 76-69 και το τελικό 77-72

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Γουίλιαμς 2, Χέινς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button