ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λόγια του αέρα…….

Διαβάσαμε σήμερα  κάποιες δηλώσεις του Αφεντικού της ΑΕΚ στο Μπάσκετ, του Μάκη Αγγελόπουλου.  Προσπαθώντας να εξηγήσει τα χάλια της ομάδας του και το γεγονός ότι βαριά πηγαίνουν 500 άτομα να τη δούν πέρα των ντέρμπι , άρχισε να ασχολείται με την “Παράγκα του ποδοσφαίρου” βάζοντας τα και πάλι με τον ….Ολυμπιακό.

Διαβάζουμε….«Είμαι από το ’95 στην ΑΕΚ. Εποχές παράγκας Νο. 1 που δεν μιλάει κανείς γι’ αυτή. Επειδή τα πάντα πρέπει να τα βλέπουμε από την οικονομική σκοπιά. Η δεκαετία του ‘90 υποθήκευσε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχαμε μία ομάδα που χάζευε όλη η Ελλάδα με το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Αυτή η ομάδα έπρεπε να πάρει 10 πρωταθλήματα… Από το ‘95 και μετά δεν κέρδισε τίποτα και εκεί μπήκαν και οι οικονομικές παράμετροι. Εκεί μπήκαν οι βάσεις διάλυσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δείτε ισολογισμούς της εποχής εκείνης.
Παραδείγματος χάρη, ο Παναθηναϊκός είχε ισολογισμό στα 5 εκατ. ευρώ., η ΑΕΚ στα 5,5 εκατ. και ο Ολυμπιακός στα 6,2 εκατ. Οι τρεις ομάδες ήταν κοντά. Όποια ομάδα έκανε μία-δύο κινήσεις, θα έπαιρνε πρωτάθλημα. Μετά μπαίνει η παράμετρος Champions League… Φανταστείτε σε μία αγορά, ο πρώτος να παίρνει 25 εκατ. Αν αυτό γίνεται κάθε χρόνο, τότε η διαφορά από τους υπόλοιπους μεγαλώνει», τόνισε και συνέχισε:

«Η παράγκα Νο. 1 στήθηκε και πήρε πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός και έτσι ξέφυγε. Από την άλλη ακολούθησε, άρθρο 44 και χρεοκοπία η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής και σχεδόν διαλύθηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού. Εκεί μπήκαν οι βάσεις παραχάραξης του ποδοσφαίρου. Έχουμε πλέον μία ομάδα των 65 εκατ. ευρώ και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτές τις συνέπειες πληρώνουμε ακόμα. Υπήρχε συνέντευξη του διαιτητή Ποντίκη που περιέγραφε τις δράσεις της παράγκας. Νομίζω ότι η ΑΕΚ χτυπήθηκε περισσότερο από την παράγκα αυτή γιατί δεν συνθηκολόγησε με αυτή τη νοοτροπία. Κανείς δεν θα ξεχάσει τον Δημητρόπουλο… Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ αντέδρασε πιο δυναμικά στο σύστημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο χαλαρός, πήρε και λίγο το κοκαλάκι της δεύτερης θέσης και κάπως βολεύτηκε. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν υψηλότερο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι ίδιοι οπαδοί θα είχαν αντιδράσει αν γίνονταν τα ίδια για την ΑΕΚ. Είναι προσωπική μου άποψη αυτή»

Και κάπου εδώ ας θέσουμε κάποια ερωτήματα στον …”ποδοσφαιρικό” κο Αγγελόπουλο.

  1. Αφού αγαπάς τόσο την ομάδα σου γιατί την άφησες να πέσει Γ Εθνική
  2. Αφού οι οπαδοί της ομάδας σου έχουν ,όπως λες, “υψηλότερο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης” τι έχουν να πουν για το “πέτσινο” πέναλτι κόντρα στη Λαμία.
  3. Ώραίο θέατρο να ασχοληθείς  με τον Ολυμπιακό. Ετσι για να κάνεις τον κόσμο της ομάδας σου να σε εκτιμήσει.
  4.  Περιμένουμε την άποψη σας για το πέναλτι .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button