ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λίγος για την πρωτιά

apoelosfp

Οντας κατώτερος των περιστάσεων  σε ένα ματς όπου κυνήγαγε την πρώτη θέση  στον όμιλο, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 2-0 πραγματοποιώντας  πολύ κακή εμφάνιση. Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο οι σκόρερ για τους Κύπριους  που πήραν την πρώτη θέση, με δεύτερους τους Πρωταθλητές  Ελλάδας. 

Ο αγώνας:

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τους ερυθρόλευκους με την “δοκιμασμένη” τακτική 4-2-3-1 με μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα τον Βιάνα στην θέση του τιμωρημένου Μποτία και τον Ρομαό αντί του Μιλιβόγεβιτς. Οι πρωταθλητές δεν άργησαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που έφτασε δύο φορές με αξιώσεις στην εστία του Λεάλι “χτυπώντας” στην κόντρα επίθεση.

Τελικά η ομάδα του Κρίστενσεν ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 20′, όταν μετά από μια κακή έξοδο του Λεάλι και αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σωτηρίου έφυγε τετ-α-τετ με τον Ιταλό, πέρασε την μπάλα από πάνω του και με κεφαλιά που βρήκε στην πορεία της πάνω στον Ντα Κόστα έκανε το 1-0.

Οι πρωταθλητές χρειάστηκαν κάποια ώρα να συνέλθουν και έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν ένα εικοσάλεπτο αργότερα. Στο 40′ μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Βιάνα βρέθηκε αμαρκάριστος και από το ύψος του πέναλτι έπιασε μια κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και έστειλε “προειδοποιητική” βολή με σουτ του Κώστα Φορτούνη στο 55′ που απέκρουσε με διπλή επέμβαση ο Βάτερμαν. Όσο όμως η ώρα περνούσε και ο ΑΠΟΕΛ κατέβαζε σταδιακά στροφές, οι “ερυθρόλευκοι” έφταναν με δυσκολία στην εστία του Βάτερμαν. Στο 70′ ο Ανδρούτσος που είχε περάσει ως αλλαγή στο 66′, έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν επιχείρησε μία εντυπωσιακή λόμπα αλλά ο Βάτερμαν είπε και πάλι “όχι”.

Τελικά ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που έβαλε οριστικά τέλος στις όποιες βλέψεις είχε ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι κάνοντας το 2-0 στο 80′ όταν ο Μοράις βρήκε από δεξιά τον Ντε Καμάργκο. Ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Τα πράγματα πήραν τέλος μετά το 2-0 και πλέον άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας ώστε να μάθουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος στην φάση των “32” του Europa League.

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστενσεν): Βάτερμαν – Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου – Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο (67′ Ορλάντι) – Εφραίμ (59′ Γιαννιώτας), Αλωνεύτης – Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο)

Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Λεάλι – Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια (76′ Μανθάτης) – Ρομαό, Μαρτίνς (66′ Ανδρούτσος) – Ελιουνούσι, Φορτούνης (76′ Τσόρι), Σεμπά – Ιντέγε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button