ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κώστα, να η ευκαιρία!

fortounis-ethniki

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα λόγω των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Μπορεί η προπόνηση να συνεχίζεται στου Ρέντη με όσους απέμειναν αλλά υπάρχουν τρεις “ερυθρόλευκοι” στην Εθνική Ελλάδος, με τον έναν εκ των δύο να έχει μία μεγάλη ευκαιρία να… συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Γράφει ο Θάνος Πέππας

Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, τον παίκτη που αγαπάει ο κόσμος του Ολυμπιακού, που τον εμπιστεύεται ο Πάουλο Μπέντο, που τον στηρίζουν οι συμπαίκτες του. Μπορεί τα παιχνίδια απέναντι στην Κύπρο και την Εσθονία να χαρακτηρίζονται… “υψίστης Εθνικής σημασίας” για την πορεία της Ελλάδας προς το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μέσα σε αυτά κρύβεται και μία μεγάλη ευκαιρία για τον άσσο των ερυθρολεύκων. Μία ευκαιρία την οποία εφόσον αρπάξει από τα μαλλιά (ξέρει πολύ καλά να το κάνει) θα μπορέσει να προσφέρει ακόμη περισσότερα τόσο στον Πάουλο Μπέντο όσο και στον Μίχαελ Σκίμπε.

Ο 23χρονος άσσος των πρωταθλητών φάνηκε με την ΑΕΚ πως βρίσκει σταδιακά τα πατήματά του στο γήπεδο και άρχισε πάλι να παίρνει τις πρωτοβουλίες που κάθε ομάδα θα είχε ανάγκη. Η εμφάνισή του με την Εθνική Ελλάδος πρέπει να είναι μία συνέχεια εκείνης της Κυριακής και αυτό ο Κώστας το ξέρει. Κέρδος δικό του, του Ολυμπιακού και της “γαλανόλευκης” θα είναι μία εμφάνιση αντάξια ή γιατί όχι και καλύτερη από εκείνη του ντέρμπι, αφού τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή τις ξέρουμε όλοι.

Τώρα, εύλογα θα πει κανείς, για ποιο λόγο αυτά τα συμπεράσματα. Ίσως γιατί στον Φορτούνη έχουμε μία ιδιαίτερη αδυναμία. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό, την ομάδα από όπου είχε ξεκινήσει, και μάλιστα το καλοκαίρι του 2014, όταν επρόκειτο να πάρει την μεταγραφή είχε δεχθεί κρούση από Παναθηναϊκό και από ΠΑΟΚ. Κι ενώ ο Κώστας θα μπορούσε να είχε πάει εκεί και να πάρει με το καλημέρα μία φανέλα βασικού, προτίμησε να έρθει πίσω στο μεγάλο λιμάνι και να δουλέψει με το κεφάλι χαμηλά προκειμένου να καθιερωθεί. Το κατάφερε και αποτελεί μία από τις χρυσές ελπίδες του Ολυμπιακού.

Κάθε παιχνίδι λοιπόν από δω και μπρος είναι ξεχωριστό για τον Κώστα και παράλληλα μία μεγάλη ευκαιρία για να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον επιθυμητό βαθμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button