Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρατάει την τύχη στα χέρια του

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε από την Φενέρ με 67-64, ωστόσο διατήρησε την διαφορά της νίκης του στο ΣΕΦ με 71-62 και πλέον η υπόθεση τετράδα περνάει από τα δικά του χέρια.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» από το βράδυ της Πέμπτης το κυνήγι μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που παρέει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των επερχόμενων προημιτελικών  απώλεσε ο Ολυμπιακός με την ήττα που γνώρισε στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε με  67-64.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι στην τρίτη περίοδο πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, προσπρνώντας με 47-56, με επί μέρους σκορ  7-22 (!) έδειξαν ότι είχνα όλα τα φόντα να φύγουν θριαμβευτές από την Κωνσταντινούπολη και παράλληλα να καθαρίσουν την υπόθεση – πλεονέκτημα!

Η φυσιολογική κόπωση και κάποιες άστοχες επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με την εκνευριστική ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6.75 και ιδιαίτερα του Μπογκντάνοβιτς άλλαξαν άρδην το σκηνικό,με άμεση συνέπεια ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα με 67-64.

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, διατήρησαν τη διαφορά εννιά πόντων με την οποία είχνα επικρατήσει της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ (71-62)! Στοιχείο, που σημαντικό όσον αφορά την οικονομία του ομίλου κι ενώ απομένουν επτά μόλις «στροφές» για την ολοκλήρωση αυτού του «μαραθωνίου»

Γεγονός το οποίο του παρέχει την δυνατότητα υπεροχής του σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας με την τουρκική ομάδα. Σενάριο, το οποίο πλέον συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος με ρεκόρ 16-7 υτπερέχει ενός πόντου της Φενέρ (σ.σ. η οποία με τη σειρά της έχει 15-8) έχιε αι το μαξιλαράκι της υπέρ του διαφοράς, γεγονός το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι η ομάδα του Ομπράντοβιτς αναζητάει δύο καλύτερα αποτελέσματα από τους Πειραιώτες, ώστε να τους προσπεράσει… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται1

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button