ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κούπα με «τριάρα» επί του Άρη! (Video)

301225video

Στις 21 Μαϊου του 2005 ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας νικώντας τον Άρη με 3-0 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με μία αυτοκρατορική κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για το Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται 11 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση του 22ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του επικρατώντας με το επιβλητικό 3-0 του Άρη στον τελικό του Παμπελοποννησιακού σταδίου!

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ριβάλντο στην πρώτη του σεζόν στα «ερυθρόλευκα» και τους Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο Τζιοβάνι, Καστίγιο να προσδίδουν ιδιαίτερη λάμψη, στις καλές τους βραδιές ήταν ομάδα …τοπ επιπέδου και αυτό φρόντισαν αν το επιβεβαιώσουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον τελικό της Πάτρας!

Έπειτα από ένα άγονο πρώτο μέρος ο Θρύλος μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο συντρίβοντας τους αντιπάλους του!
Στο 56’ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με εύστοχη εκτέλεση πεναλτι άνοιξε τον χορό των «ερυθρ΄λευκων» τερμάτων, για αν ακλουθήσει μία απίστευτη γκολάρα του Ριβάλντο στο 70’ με απευθεάις εκτέλση φάουλ σχεδόν από την γραμμή του άουτ, ώστε να γίνει το 2-0.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τζόρτζεβιτς στο 90’ δινοντας διαστάσεις θριάμβου στην κατάκτηης του πρώτου χρονικά τροπαίου εκείνης της … ροκ περιόδου.

Θα ακολουθήσει και η κατάκτηση του πρωταθλήματος τέσσερα βράδια αργότερα στο Καυτανζόγλειο, χάρη στο 0-1 επί του Ηρακλή, με το γκολ του Ριβάλντο, ώστε να ολοκληρωθεί με τον ιδανικότερο τρόπο η σεζόν.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (50΄ Καστίγιο), Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ταραλίδης, Καφές (50΄ Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Οκκάς (84΄ Στολτίδης).

Αρης: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Γόγολος, Πασσαλής, Μουράφσκι (68΄ Σανχούρχο), Νεμπεγλέρας (66΄ Αμπελάς), Καλλιμάνης (87΄ Μαρκομιχάλης), Κουεμάχα, Μπενίσκος.

Θυμηθείτε εκείνον τον τελικό στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button