Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κολοσσιαίος» Θρύλος στη Ρώμη! (Video)

osfp_lacio_omadiki_b

Σαν σήμερα το 2007 ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του είχε θριαμβεύσει με 2-1 της Λάτσιο στο «Ολίμπικο» πραγματοποιώντας άλμα πρόκρισης για τους «16» του Champions League.

 

Με μία από τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται εννιά χρόνια από την μαγική νύχτα, όπου ο Θρύλος με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του έφευγε θριαμβευτής από το «Ολίμπικο» της Ρώμης, επικρατώντας της Λάτσιο με 2-1 κάνοντας το πιο καθοριστικό του βήμα για την πρόκρισή του στους «16» του Champions League!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε, πάθος, ψυχή, πειραιώτικη μαγκιά και το κυριότερο εκτυφλωτική λάμψη, η οποία του φώτισε τον δρόμο προς το δεύτερο «διπλό» σ’ εκείνον τον όμιλο, μετά το επικό 1-3 της Βρέμης απέναντι στην Βέρντερ.

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο 30’ μ’ ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ!

Πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ Πάντεφ, ο Ρόκι στην προσπάθειά του να πασάρει είχε περάει ολοφάνερα έξω από την γραμμή του άουτ. Με τον Άγγλο ρέφερι Χλάουαρντ Γουέμπ να δείχνει … σέντρα!

Η πρωτοφανής αδικία πείσμωσε ακόμη περισσότερο τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 35’ έφτασαν στην ισοφάριση μ’ ένα σουτ – κεραυνό του Λουτσάνο Γκαλέτι!

Για να φτάσουμε στη φάση του 64ου λεπτού. Ο Στολτίδης άνοιξε αριστοτεχνικά αριστερά στον Τζόρτζεβιτς, ο τελευταίος αφού κουβάλησε όσο έπρεπε την μπάλα γύρισε στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Ντάρκο Κοβάσεβιτς με ψύχραιμο πλασέ «τιμώρησε» την παλιά του ομάδα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μία τεράστια σε αξία νίκη με 1-2

 

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αλησμόνητου θριάμβου του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

https://youtu.be/KMa15QtjxTM

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button