ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλότσησε την ευκαιρία

Σε ένα παιχνίδι που η Εθνική θα μπορούσε να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, κλότσησε μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από την Βοσνία, αφού “κόλλησε” στο 0-0 με την Εσθονία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την ευκαιρία να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ πέταξε ένα ολόκληρο δεύτερο 45λεπτο στα σκουπίδια, δίχως να απειλεί με αξιώσεις την εστία των Εσθονών.

Στο +2 η Ελλάδα από την Βοσνία ελέω… Κύπρου που ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 σε 3-2.

Το παιχνίδι:

Ο Μίχαελ Σκίμπε ξεκίνησε την “γαλανόλευκη” με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Μανωλά και Παπαδόπουλο στόπερ, δεξιά τον Ρέτσο, αριστερά τον Τζαβέλα και στα χαφ τους Ζέκα – Τζιώλη. Ο Φορτούνης αγωνίστηκε στον γνώριμο πια ρόλο του και στην Εθνική ως “δεκάρι” έχοντας αριστερά του τον Δώνη και δεξιά του τον Μάνταλο. Επιθετική αιχμή του δόρατος ήταν ο Βέλλιος.

Η Εθνική μας ομάδα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της και μάλιστα δεν συμπληρώθηκε καν το πρώτο πεντάλεπτο προτού φτάσει στην πρώτη φάση της. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, ο Τζαβέλλας σέντραρε από αριστερά κι ο Βέλλιος έπιασε μία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αναγκάζοντας τον Ακσαλού σε μία δύσκολη επέμβαση. Ωστόσο μετά από αυτή τη φάση οι Εσθονοί οργανώθηκαν καλά στην άμυνά τους και δεν επέτρεψαν στους διεθνείς μας να γίνουν απειλητικοί.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 28ο λεπτό για να γίνει μία μεγάλη φάση από πλευράς Ελλάδας όταν ο Κώστας Φορτούνης έστειλε την μπάλα “συστημένη” στο κεφάλι του Μανωλά για να αποκρούσει ενστικτωδώς ο Ακσαλού. Ένα λεπτό αργότερα η Εθνική “ξαναχτύπησε” με δυνατό σουτ του Δώνη που κατέληξε άουτ.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε και πάλι στην Ελλάδα με τον Δώνη να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, τον Ακσαλού να αποκρούει ασταθώς και τον Βέλλιο να μην μπορεί από κοντά σε δεύτερο χρόνο να ανοίξει το σκορ. Κάπως έτσι τα πρώτα 45 λεπτά τελείωσαν χωρίς σκορ.

Και ενώ η Εθνική είχε άλλα 45 λεπτά στην διάθεσή της να πάρει μία πολύτιμη νίκη και σε συνδυασμό με την ανατροπή και νίκη της Κύπρου (3-2 την Βοσνία) δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η γαλανόλευκη σπατάλησε όλο το δεύτερο μέρος δίχως να κάνει μία αξιόλογη ευκαιρία για να απειλήσει την εστία του Ακσαλού κι έτσι “κόλλησε” στο 0-0 με τους Εσθονούς.

Παρόλα αυτά, το αντιπροσωπευρικό μας συγκρότημα παρέμεινε στην δεύτερη θέση με 13 βαθμούς, την στιγμή που οι Βόσνιοι παρέμειναν στους 11. Ο επόμενος αγώνας είναι την Κυριακή με το Βέλγιο στις 21.45 στο Καραϊσκάκη.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος (65′ Σταφυλίδης), Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μάνταλος (80′ Μπακασέτας), Δώνης, Βέλλιος (70′ Διαμαντάκος).

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Εσθονία: Ακσάλου, Γιάαγκερ, Μπαράνοβ, Κλάβαν, Κάιτ, Ντιμιτρίεβ (81′ Αντόνοβ), Τενίστε, Κρούγκλοβ, Καλάστε (89′ Μίλερ), Ζενιόβ, Ανιέρ (93′ Ταμ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button