Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καυτός» με το καλησπέρα!

201457

«Ποδαρικό» με άνετη εκτός έδρας νίκη επί του Κόροιβου με 66-88 έκανε στην καινούρια Α1 ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός δείχνοντας τα …δόντια του.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με το …πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του και στο νέο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας τρεις ημέρες μετά το θριαμβευτικό 99-48 επί του Κολοσσού με το οποίο έκαναν φουριόζικο ξεκίνημα στις φετινές επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εξασφαλίζοντας με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, πέρασαν διά .. περιπάτου από την Αμαλιάδα, συντρίβοντας τον τοπικό Κόροιβο με  88-66 κι έδειξαν σε ..ημιάγρια κατάσταση ενόψει της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας απέναντι την Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Τετάρτη!

Η έφεση στην πιεστική άμυνα, αλλά και οι πολλές όμορφες συνεργασίες και η ποικιλία στην οργάνωση του παιχνιδιού αποτέλεσαν και πάλι το «σήμα κατατεθέν» της «αρμάδας» του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του μπάσκετ, που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Αμαλιάδας.

Με σαφή διάθεση να επισφραγίσει την ανωτερότητά του στο παρκέ μπήκε στο ματς από τα πρώτα του λεπτά ο Ολυμπιακός!

Με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Πρίντεζη. Λοτζέσκι  να .. παίρνουν φωτιά , ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 10-21, στέλοντας το μήνυμα στους αντιπάλους του ότι δεν είχε καμία διάθεση για αστεία!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Έρικ Γκριν, ο οποίος με γκολ-φάουλ έγραψε το 10-24, για να ακολουθήσει ο Ματ Λοτζέσκι και με δύο συνεχόμενα τρίποντα να δώσει  προβάδισμα 14 πόντων στον Θρύλο (18-32).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την εξαιρετική τους άμυνα έβρισκαν δαιμονιώδη ρυθμό στην επίθεση και κάπως έτσι έφτασαν προηγούνται με διαφορά 20 πόντων (25-45) πριν ο Μιχάλογλου μειώσει για το 27-45 του πρώτου μέρους.

Φουριόζοι μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στο τρίτο δεκάλεπτο!

Με τρίποντο του Μάντζαρη, ο Θρύλος έφτασε στο +23 (27-50), για να συνεχιστεί το θέμαμα ότνα ο Σπανούλης με απίστευτη ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Κεμ Μπιρτς για ένα θεαματικό κάρφωμα! Ο Κώστας Παπανικολάου με τρίποντη βόμβα έγραψε το 37-61 και κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό, που έφτασε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο τελικό 66-88

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button