Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καταλύτης» ο Οφόε!

Εκπληκτικός και ιδιαίτερα καθοριστικός ο Βέλγος μέσος και στις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ριέκα, σηματοδότησε τα πάντα για την εκπλήρωση του στόχου της πρόκρισης.

 

Ομάδα για σπουδαία πράγματα απέδειξε ότι διαθέτει ο φετινός Ολυμπιακός και στις αναμετρήσεις των πλέι – οφ του Champions League με την Ριέκα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέναντι στην «σταχτοπούτα» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κροατική ομάδα, φανέρωσαν πτυχές της ποιότητάς τους, έχοντας ως βασική αρχή, την  επίδειξη σοβαρότητας, αλλά και της απαιτούμενης συγκέντρωσης σε στιγμές, όπου η …μπάλα «έκαιγε»

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο πιο καθοριστικός παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας στις μάχες με τη Ριέκα ήταν ο Βαντίς Οτζίτζα Οφόε!

Ο νεοφερμένος Βέλγος μέσος με την απίστευτη ηρεμία του, αλλά και την έντονη προσωπικότητά του αποτέλεσε τον … κρυφό άσο, που έκρυβε στο μανίκι του Μπέσνικ Χάσι, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους «ερυθρόλευκους» στον …Παράδεισο της επιστροφής τους στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Αφού αρχικά …. νίκησε την μάχη με τον χρόνο όσον αφορά την αποκατάσταση του τραυματισμού του παραμονές του πρώτου κρίσιμου αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», όχι μόνο τέθηκε στα πλάνα του Κοσσοβάρου τεχνικού… Πήρε φανέλα βασικού και μάλιστα πέτυχε το γκολ της πολύ σημαντικής – για τη οικονομία των αναμετρήσεων – ισοφάρισης στο 66ο λεπτό, δίνοντας το σύνθημα για την τελική αντεπίθεση και τελικά την ανατροπή, που ολοκληρώθηκε με το λυτρωτικό γκολ του Ροαμό στο 93’.

Στον χθεσινό επαναληπτικό ο Οφόε, ήταν ο παίκτης, που «γέμισε» την μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας κι έμελλε να προσθέσει στην εκπληκτική του παρουσία μία καταπληκτική ασίστ προς τον Μάρκο Μάριν στη  φάση του 25ου λεπτού, πριν ο Γερμανός μεσοεπιθετικός με αριστουργηματικό πλασέ χαρίσει την δεύτερη νίκη στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά την πρόκριση.

Έχει βαλθεί να … τρελάνει κόσμο από τις πρώτες του κιόλας παραστάσεις με τα «ερυθρόλευκα» ο 28χρονος Βέλγος μέσος, δικαιώνοντας απόλυτα τον Μπέσνικ Χάσι για την επιμονή του να τον φέρει στον Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button