ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κατακεραύνωσε» Βίκτορ Σάντσεθ ο Νικοπολίδης

ÍÉÊÏÐÏËÉÄÇÓ  ÖÙÓÔÇÑÁÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)

Ως άκρως αντιεπαγγελματική χαρακτήρισε ο παλαίμαχος πορτιέρο του Ολυμπιακού την εν γένει στάση του  Ισπανού πρώην προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

«Βέλη»  κατά του μέχρι πρότινος προπονητή του Ολυμπιακού Βίκτορ Σάντσεθ εκτόξευσε ο Αντώνης Νικοπολίδης, με αφορμή τη πικρία που έβγαλε μετά την φυγή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο του Θρύλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό »Sport24 Radio 103,3» χαρακτήρισε ως άκρως αντιεπαγγελματική την όλη συμπεριφορά του Ισπανού προπονητ’η, ενώ του «χρέωσε» ξεκάθαρα την κάκιστη αγωνισιτκή εικόνα, που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην Χάποελ Μπεερ Σεβά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Βίκτορ Σάντσεθ και τον τρόπο αντίδρασής του: «Ήταν πολύ αντιεπαγγελματικό αυτό που έκανε ο Βίκτορ. Ο Σίλβα, παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να είχε, δεν έβγαλε πικρία, σε αντίθεση με τον Βίκτορ. Του δόθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να προπονήσει ομάδα του Champions League και μία ομάδα που την γνώριζε, γνώριζε ότι έχει πολύ μεγάλη πίεση και χρειάζεται αποτελέσματα, και δεν τα κατάφερε. Πιο πολύ έχει να κάνει με την εικόνα του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο η αποτυχία. Σε 180′ έκανε δύο ευκαιρίες. Η εικόνα του Ολυμπιακού έδειχνε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Φάνηκε ότι το κλίμα δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Υπάρχουν άνθρωποι να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις. Όλοι στον Ολυμπιακό ψάχνουν έναν προπονητή να μείνει χρόνια.

Αν και δεν είναι τέτοιο παιδί ο Βίκτορ, έβγαλε πικρία επειδή δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που ήθελε στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να φύγει χωρίς πολύ λόγια, ήταν φάουλ η όλη συμπεριφορά του. Οι άνθρωποί του Ολυμπιακού έδειξαν ότι τον εκτιμούν. Δεν ήταν έντιμο, ήταν αντιεπαγγελματικό αυτό που έκανε. Το λέω όπως τα βλέπω απ’ έξω.

Ξέρουν όλοι ότι πάντα είμαι υπέρ της υπομονής στους προπονητές, αλλά πρέπει κάποιος να πάρει μία απόφαση προς όφελος της ομάδας».

Για τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπεερ Σεβά: «Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Το Europa League είναι σημαντικό για κάθε ελληνική ομάδα. Όταν έχεις δεύτερη ευκαιρία, πρέπει να αντιδράσεις σαν ποδοσφαιριστής. Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει το κακό και δεν θα συμμετέχει στο Champions League, υπάρχει και το ακόμα χειρότερο, να μη συμμετέχει καθόλου στην Ευρώπη.

Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές καλούνται να βγάλουν αντίδραση. Πέρυσι οι ίδιοι παίκτες έκαναν δύο σπουδαία διπλά στην Ευρώπη. Μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στο Europa League. Για μένα είναι το ίδιο σημαντική διοργάνωση. Πάντα μία αποτυχία σε πεισμώνει και κοιτάς την επόμενη μέρα και το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μία δεύτερη ευκαιρία».

Για τον νέο τενχικό του Θρύλου Πάουλο Μπέντο: «Πιο πολλά γνωρίζω από την παρουσία του στην Πορτογαλία. Δεν έχω εικόνα και θα ήταν άδικο να μπω σε αυτή τη λογική, Οι πορτογάλοι έχουν μία δική τους φιλοσοφία, κυρίως επιθετική, πάνω-κάτω είναι ένας προπονητής τύπου Σίλβα, τύπου Ζαρντίμ. Τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, οι αντεπιθέσεις, αλλά και να κυριαρχούν».

Για το ποια σχολή ποδοσφαίρου ταιριάζει στον Ολυμπιακό, η ισπανική ή η πορτογαλική: «Η ισπανική, σαν κουλτούρα, μπορεί να ταιριάξει καλύτερα στον Ολυμπιακό. Το είδαμε με Μίτσελ, το είδαμε με Βαλβέρδε. Ο κόσμος θέλει επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ισπανικό στυλ είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Το πορτογαλικό είναι πιο συνδυαστικό, θα έλεγα».

Για τον Καπίνο και τον Λεάλι: «Για τον Λεάλι δεν έχω εικόνα, με την Μπεσίκτας που τον είδα ήταν αρκετά καλός, είχε καλά στοιχεία, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο, βλέποντάς τον στο επόμενο διάστημα. Ο Στέφανος είναι εκρηκτικός και γρήγορος, το μειονέκτημα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι το θέμα της εμπειρίας. Δεν έχει την εμπειρία ευρωπαϊκών παιχνιδιών, αλλά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία τώρα για τον ίδιο. Και στα δύο παιχνίδια ήταν καλός ο Στέφανος. Σίγουρα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά αν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τα στοιχεία και το ταλέντο και είναι μία καλή ευκαιρία να καθιερωθεί σον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ελλάδας».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button