Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατέρριψε και αυτό το ρεκόρ!

15233593_883145711821029_1931375144_o

Για πρώτη φορά σε φάση ομίλων και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο Ολυμπιακός εξασφάλισε πρόκριση από την πέμπτη αγωνιστική.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να νικήσει την Γιανγκ Μπόις το βράδυ της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», την Γιανγκ Μπόις μένοντας στο 1-1, ωστόso χάρη στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης στην φάση των «32» του Europa League

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ακόμη μία αξιοζήλευτη επίδοση, την οποία δεν είχαν να επιδίξουν όλα τα προηγούμενα χρόνια τόσο στο Champions League, όσο και σε φάση ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ευρωπάική του ιστορία πανηγύρισε πρόκριση από το πέμπτο παιχνίδι φάσης ομίλων!

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, αξίζει να αναφέρουμε ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν εξασφαλίσει πρόκριση στην επόμενη φάση από τον μήνα Νοέμβριο, αφού πάντοτε χρειαζόταν να φτάσουν σε έκτο ματς, ώστε να εδραιώσουν την πρόκρισή τους.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, ο Θρύλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην άκρη του πάγκου του στην πορεία του  μέχρι τα προημιτελικά του Champions League της περιόδου 1998-99 εξασφάλισε στο έκτο ματς του ομίλου την πρόκρισή του. Όταν στις 9 Δεκεμβρίου του 1998 πήρε  1-1 στο «Μάξιμιρ» από την – τότε- Κροάσια Ζάγκρεμπ χάρη σε γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου

Την σεζόν 2007-08 στην πορεία του μέχρι τους «16» του Champions League με προπονητή τον Τάκη Λεμονή εξασφάλισε την πρόκρισή του επίσης στο τελευταίο ματς του ομίλου  (σ.σ. στις 11/12/2007) θριαμβεύοντας με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Την περίοδο 2008-09 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι του, σε φάση ομίλων του –τότε- Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στο τελευταίο ματς (σ.σ. σε φάση τεσσάρων αγωνιστικών) είχε θριαμβεύσει με 4-0 της Χέρτα Βερολίνου στον Ναό παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «32».

Την περίοδο 2009-10 ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να λυγίσει με 1-0 την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκακης» με γκολ του Λεονάρντο σε ματς της έκτης αγωνιστικής (σ.σ. στις 9/12/2009) ώστε να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για του; «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επίσης, κάτι ανάλογο συνέβη και την περίοδο 2013-14, όταν στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στον Ναό με τον Μίτσελ στην άκρη του πάγκου του είχε επικρατήσει 3-1 της Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 (με τα δύο γκολ του Χαβιέρ Σαβιόλα και το ένα του Τσόρι Ντομίνγκες) παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ακόμη ένα ρεκόρ, που καταρρίπτει ο Ολυμπιακός και με διαφορά ο κορυφαίος εκπρόσωπος της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button