ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καπετάν Φορτούνης και βουρ για ομίλους

Ενας απολαυστικός Ολυμπιακός, καθοδηγούμενος από ένα εκπληκτικό  Κώστα Φορτούνη,που σκόραρε δύο γκολ και έδωσε μία  επικράτησε της Μπέρνλι με ….στο Καραϊσκάκη και έκανε το πρώτο βήμα για την  πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα. Εξαιρετική εμφάνιση από Μπουχαλάκη(σκόραρε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τους Πειραιώτες ) ,Καμαρά και Ποντένσε.

O Mαρτίνς  ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις την  ενδεκάδα  με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ-Βούκοβιτς-Μιράντα –Τσιμίκα από δεξιά προς αριστερά.  Μπουχαλάκης-Καμαρά στη μεσαία γραμμή και μπροστά ο Φορτούνης. Ποντένσε –Λάζαρος στα «φτερά» με τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν περίπου όπως το περιμέναμε. Δύο ομάδες προσεκτικές, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να παίξει τη μπάλα κάτω και τη Μπέρνλι, άψογα στημένη,  να μην αφήνει χώρους είτε από τον άξονα ,είτε από τα άκρα  στους Πειραιώτες  να αναπτυχθούν. Παράλληλα, προσπαθούσαν  με βαθιές μπαλιές να εκμεταλλευτούν  το ύψος των παικτών του Ντάιτς.

Φαουλ-Ρουκέτα και 1-0

Και εκεί που το ματς πήγαινε σβηστό, ήρθε ο …τρομοκράτης Κώστας Φορτούνης να βάλει φωτιά στο Κάραϊσκάκη. Οι  Πειραιώτες κέρδισαν φάουλ με τον Μπουχαλάκη λίγο έξω από την περιοχή και προς αριστερά ,με τον «Φορτού» να εκτελεί άψογα για το 1-0 στο 19ο λεπτό.

Σφαγέας εκ Σλοβενίας

Το γκολ άνοιξε  το ρυθμό και ο Ολυμπιακός άρχισε να  δείχνει ότι  «πατάει» καλύτερα  και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 31, όταν ο Λάζαρος έβγαλε σέντρα –ξυράφι χαμηλά, αλλα ο Γκέρερο ήταν δύο βήματα πίσω.. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σλοβένος ρέφερι Βίντσιτς, ο οποίος αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι του  Λόνγκ στον Ποντένσε τον οποίο κατεδάφισε μέσα στην περιοχή  στο 29, ενώ τρία λεπτά μετά καταλόγισε πέναλτι με τον Γουντ να κάνει φάουλ στον Καμαρά  σε τζαρτζάρισμα μέσα στην περιοχή αλλά τον Σλοβένο να ανακαλύπτει πέναλτι .Με το Νεοζηλανδό φορ να σκοράρει.

Στο 44, ο Βίντσιτς αρνήθηκε νέο πέναλτι στον Ολυμπιακό όταν σε σέντρα του Λάζαρου η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού της Μπέρνλι με τον Σλοβένο ρέφερι να θεωρεί  ότι αυτός είχε κολλημένο το χέρι του.

Οι αποφάσεις του Διαιτητή εκνεύρισαν τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχασαν το καλό μομέντουμ τους στο παιχνίδι την ίδια ώρα που η Μπέρνλι είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και μάλιστα  παραλίγο να είχε πάρει και το προβάδισμα και πάλι με τον Γουντ που «χάιδεψε» τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ολυμπιακού από σέντρα του Γκούντμουνσον,αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΚΕΦΑΛΙΑ –ΦΑΡΜΑΚΙ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ ΚΑΙ 2-1

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι  και  τον Μπουχαλάκη να ξεσηκώνει  το Ναό όταν με υπέροχη κεφαλιά  -γυριστή έδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες, στο 48.

Με τον Φορτούνη  οδηγό , ο Ολυμπιακός  ανέβαζε στροφές, έβγαζε πολύ ενέργεια και το τρίτο γκολ έμοιαζε αναπόφευκτο.

ΠΕΝΑΛΤΙ –ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ 3-1

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα , ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι ,όταν σε σουτ του Καμαρά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκίμπσον  με τον Βίντσιτς να δίνει την έσχατη των ποινών και να αποβάλλει τον Βρετανό αμυντικό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε άψογα για το 3-1.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έχοντας πραγματικά φτερά στα ποδάρια και βγάζοντας τεράστια ενέργεια ,έχοντας κερδίσει πολλά μέτρα μέσα στο γήπεδο και παίζοντας το ποδόσφαιρο που ήθελε ο Μαρτίνς ,με στρωτή μπάλα και  σωστή ανάπτυξη συνέχισαν να απειλούν είτε από τα άκρα με Λάζαρο  και Ποντένσε, είτε από τον άξονα με τον   Φορτούνη ,με την καλύτερη φάση να την έχει ο Γκερέρο  στο 73 ,με το σουτ του Ισπανού να περνάει άουτ λίγο μέσα από την περιοχή.

Οσο πηγαίναμε προς το τέλος του αγώνα, ο ρυθμός έπεφτε, με τη Μπέρνλι να προσπαθεί να απειλήσει με βαθιές μπαλιές προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ,όπως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το ύψος των παικτών της,χωρίς όμως αποτέλεσμα

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης – Ομάρ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Καμαρά – Λάζαρος(84 Καρίμ), Φορτούνης(88 Φετφατζίδης), Ποντένσε – Γκερέρο

Μπέρνλι : Χίτον – Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ(66 Λένον) – Τέιλορ, Κορκ, Χέντρικ, Γκούντμουντσον(76 Βοουκς) – Μπαρνς, Γουντ (62 Ταρκόφσκι)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button